Isparta'da Bağımsızlık Seferberliği başlatıldı
Bağımsızlık Seferberliği, Yeşilay’ın İçişleri Bakanlığı ile gençlerin ve toplumun bağımlılıklardan koruma amacıyla başlattığı toplumsal harekettir. Seferberlikle, alkol, tütün, kumar, madde ve internet bağımlılıklarına karşı tümüyle mücadele verilmektedir.
Isparta’da Yeşilay Şube Başkanı Fatih Hakkı Meydan, Yeşilay Bağımsızlık Seferberliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Toplumun her kesimindeki insanlara ulaşarak bağımsızlık seferbeliğini yaymak istediklerini söyleyen Başkan Meydan, “81 ilimizde Yeşilay Genel Merkezi ve İçişleri Bakanımız, 26 Kasım tarihinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde bir Bağımsızlık Seferberliği protokolü imzaladı. Bu protokolü İçişleri Bakanımız ve Marmara Bölgesi’ndeki valilerimiz katıldı. Buradaki amacımız, toplumumuzda yaşanan bu olayların, bu problemin farkındalığının daha da artırılması ve meslek gruplarında daha fazla yaygınlaşmasıdır. Bunun içinde hekimlerimiz, avukatlarımız, toplumun her kesiminden öğrenciler yer almaktadır. Bu noktada Bağımsızlık Seferberliği’ni biz de Isparta Yeşilay Şubesi olarak çok önemsiyoruz. Buradaki seferberlik dediğimiz olay, toplumun her kesiminden insanların desteğini alabilmek, daha fazla alana, daha fazla insana ulaşabilmek ve bunun sürekli olarak toplumda bu algının diri tutulmasıdır. Çünkü malum, güncel olaylar, ekonomik olaylar, ülkemizin kendi etrafında yaşanan politik savaşlar ve bunun gibi durumlar sürekli insanları meşgul ediyor. Tabii meşguliyet devam ederken, bu tütün lobisi, bu şer odaklı dediğimiz, aslında maddeden geçimini sağlayan maddenin ticaretindeki insanlar, bu paranın yüzde 90 oranında terör örgütlerinin finansmanında kullanılıyor. Yani aslında madde kullanan her birey, bu şekilde bu ülkenin askerine, polisine dönen kurşuna da bir destek vermiş oluyor. Madde satışı maalesef kartellerin ve terör örgütlerinin elinde dolayısıyla bu durum ülkenin milli güvenlik sorunudur. Uyuşturucuyu, Türkiye’nin en büyük sorunu olarak nitelendiriyorum ben. Çünkü gençliğimiz olan geleceğimiz, maddeye bulaşmış gençler, ileride bunlar cumhuriyet savcısı olacak, doktor olacak, ülkede kritik kararları verebilen kişiler olacaklar. Bunların içinde milletvekili çıkacak ve bunlar da kendi nesillerini devam ettirecek. O yüzden aslında bu çok kritik bir durum. Çünkü biz geleceğimizi bu gençlere emanet edeceğiz. İşte bugün yerel yönetimlerde, parlamentoda, farklı meslek gruplarında bu çocuklar bir şekilde hayatın içinde olacaklar. Biz istiyoruz ki bu gençler sağlıklı olsun, olayın farkında olsun, bilinçli olsun. O yüzden biz bunun adını Bağımsızlık Seferberliği ilan ettik. Aslında Türkiye’de Bağımsızlık Seferberliği’nin çok ciddi destek görmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.