ISPARTA'DA DARBEYİ ASLINDA KİM ÖNLENDİ

Isparta'da darbeyi aslında kim önlendi

18 Ağustos 2016 Perşembe 18:35

FETÖ'nün darbe girişimine karşı tüm Türkiye'de vatandaşından polisine kadar milyonlarca insan mücadele etti, tarihe kazanacak büyük bir mücadele örneğini verdi. FETÖ'cü darbeciler, "ele geçirilmesi" yer olarak gördükleri Ankara ve İstanbul'da hedeflerine ulaşmak için sivil halka ateş açarak, cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir ihanete imza attılar.

FETÖ'cü darbecilerin istedikleri hedeflere ulaşamamasını sağlayan en büyük etkenlerinden biri de Eğirdir Dağ Komando Okulu'da eğitim gören 700 komandonun Ankara'ya gidişinin engellenmesi oldu.

Başta Isparta Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç olmak üzere Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ'nün darbe girişiminin başladığı ilk dakikadan itibaren gösterdiği kararlı tutumu, darbeci komandoların Ankara'ya ulaşmasını ve darbe girişimin başarılı olmasını engelledi. Bu şekilde de çok daha fazla sivilin,şehid olmasının önüne geçildi.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'ın konuşmaları da bu gerçekleri tastik eder nitelikte. Haber türk'te yayınlanan bir televizyon kanalında konuşan Yarar, Eğirdir'deki askerleri almaya giden otobüslerin emniyet ekiplerince durdurulmasının önemine dikkat çekerek, "'Türkiye’de Birlik’lerden asker toplanıp Ankara ve İstanbul’a yığacaklardı. En önemlileri Eğirdir. Komando eğitimi alan Harbiyeli 700 öğrenci Ankara’ya getirilecekti. Yolda yakaladı.Eğer o 700 Harbiyeli Ankara’ya gelseydi; size söylüyorum 240 değil en az 10 Bin Şehidimiz olurdu" ifadelerini kullandı.

Söz konusu otobüslerin durdurularak büyük bir facianın önüne geçilmesinde Isparta Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç olmak üzere Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kararlı duruşu etkili oldu.

Darbe girişimi gecesi polis ekiplerinin asayiş ve yol uygulaması nedeniyle çok hızlı müdahale ettiği darbe girişiminin ilk dakikalarında polis telsizlerine yansıyan konuşmalar darbeye karşı en erken venet duruşun emniyet ekiplerinden geldiğini gözler önüne serdi.

Telsizler görüşmelerinde yer alan "havaalanına girmeye çalışan askerlerle çatışmaya girilmekten kaçınılmayacak", " Mukavemet gösterene aynı şekilde karşılık verilecek" talimatları  FETÖ'cü darbecilere karşı nasıl kararlı olduğunu gösterdi.

Belkide Türkiye'nin geleceğini kaderini değiştiren olay Isparta Garnizon'undan çıkan otobüslerin Atabey Kavşağı'nda durdurulmasıydı. Ekiplerin, önceden haber alarak yolunu kestiği 20 otobüs, Eğirdir'deki askerleri alamayarak tekrar tugaya gönderildi. Vali ve Emniyet Müdür Vekili Alper Aygül'ün "Gerekirse otobüslerin yakın talimatı" verdiği telsiz konuşmaları ise günlerce ulusal tv kanalarında yer aldı.

Kararlı duruşun gösteren en net gelişmelerden bir tanesi de emniyet ekiplerin, henüz saat 04.00 olmasına rağmen, darbeci askerlerin yakalanmasına yönelik başlattığı çalışmaydı.

DİĞER HABERLER