ISPARTA'DA FETÖ'NÜN YENİ YAPILANMASINA EMNİYETTEN BÜYÜK DARBE

ISPARTA'DA FETÖ'NÜN YENİ YAPILANMASINA EMNİYETTEN BÜYÜK DARBE

19 Temmuz 2019 Cuma 19:20

 FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün Isparta’da yeni yapılanmasının ve sözde sorumlu örgüt üyelerinin tespiti ve hücre evlerine yönelik yapılan operasyonda 4 şüpheli yakalandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan operasyon ile merkezde hücre evi olarak kullanılan iki adrese operasyon yapıldı. 17 Temmuz saat: 05.00 sıralarında polis tarafından yapılan baskında, BYLOCK kullanıcısı olan Ege Bölgesi sektör hizmetleri mesulü, Ege Bölgesi Hususi ve Sektör Lise, Doktora, Mezun Mesulleri yapılanması ile Askeri Okul ve Polis Akademisi Sorumlusu ve halen Isparta güncel İl İmamı İhsan Şahin, BYLOCK kullanıcısı olan örgütün Antalya ili önceki genel muhasebecisi ve Isparta ilinin güncel muhasebecisi Burhan Aydın, BYLOCK kullanıcısı olan Ege Bölgesi ve İzmir ilinde Askeri Lise Hususi Sorumlusu ve İzmir ilinde örgütün Üst Düzey yöneticisi olduğu ayrıca Isparta ilinde Ali (K) olarak örgütün eğitim alanında faaliyet yürüten güncel Eğitim Danışmanı Şifa Kılınç yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EŞİNİ BIRAKIP KAÇTI AMA YAKALANDI

Yine aynı gün yapılan operasyonda BYLOCK kullanıcısı olan Fatma Nur Kılınç'ın ise İzmir TEM Şube Müdürlüğüne teslim edilerek İzmir ilinde tutuklandığı öğrenilirken, Kılınç'ın yine yakalanan Şifa Kılınç'ın eşi olduğu ve eşini bırakarak kaçtığı ve polis tarafından sokak aralarında kovalamaca neticesi yakalandığı öğrenildi.

Şüphelilerin saklandıkları örgüt evlerinde yapılan aramada banyo tavan arasında 110.000 TL nakit para ve dolap içerisinde 3.740.00 TL nakit toplam 113.740.00 TL, 2800 EURO nakit para ve 60 gram 1 Adet altın bilezik olmak üzere himmet paraları elde edildi.  Ayrıca çok sayıda dijital materyale de gizlendikleri oyuncak arabaların içlerinden bulunarak el konuldu. Şüphelilerin büyük bir gizlilik içerisinde hareket ettikleri Isparta’da örgüt üyelerine maddi destek sağladıkları ayrıca bazı kesimlerden halen himmet topladıkları değerlendirildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından şüphelilerin tüm bağlantılarının araştırıldığı ve operasyonların aynı kararlıkla devam edeceği belirtildi.

DİĞER HABERLER