ISPARTA'DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

ISPARTA'DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

29 Aralık 2016 Perşembe 13:17

Meteoroloji, Isparta’nın 30 Aralık Cuma gününe değin yağışlı hava sistemi etkisi altında olacağını bildirdi. Yoğun kar, don ve buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, etkili olan sisteme ilave olarak Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girileceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu dışında yurt genelinde yağış bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve genellikle kar şeklinde olacağı ve İç Anadolu'nun güney ve batısı, Toroslar Mevkii, Afyonkarahisar, Isparta çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar, Antalya'nın doğusu ve Mersin'in batı kesimlerinde kuvvetli yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

VATANDAŞLARDAN DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLMALARI İSTENDİ

Meydana gelecek yoğun kar yağışları nedeniyle İç Anadolu'yu Akdeniz'e ve Marmara bölgesine bağlayan karayollarında buzlanma ve don olayınında etkisiyle ulaşımda aksamalar olabileceğinden vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARI

Hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar yurdun batı bölgelerinde azalarak mevsim normallerinin biraz altında, iç ve doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

DİĞER HABERLER