ISPARTA'DA MERKEZE BAĞLI 3 KÖY BİRLEŞMEK İSTİYOR İŞTE DETAYI

ISPARTA'DA MERKEZE BAĞLI 3 KÖY BİRLEŞMEK İSTİYOR İŞTE DETAYI

29 Nisan 2017 Cumartesi 14:16

Merkezde ilçeye bağlı Aliköy, Büyük Hacılar ve Küçük Hacılar, Isparta'nın gelişim bölgesi fırsatlarından yararlanmak için birleşip belediye olmak istiyor.

ISPARTA'NIN GELECEĞİ BU TARAFTA

Aliköy Muhtarı İrfan Çınar, Isparta'nın gelişimine yönelik projelerin Eğirdir Yolu üzerinde kendi köyüne ait araziler üzerinde planlandığını ve uygulandığını belirterek "Isparta'nın geleceği açısından en uygun yer Aliköy, Küçük Hacılar ve Büyük Hacılar tarafıdır. Belediye olup hizmetlerden ve fırsatlardan daha fazla faydalanmak istiyoruz" dedi.Isparta merkeze en yakın yerleşim yeri olan Aliköy, Büyük Hacılar ve Küçük Hacılar tarafında 'belediye olma hayali'( yeniden canlandı. Yıllar önce belediye olmak için mücadele veren Merkeze bağlı köylerde yeni bir çalışma başlatıldı. Aliköy, Büyük Hacılar ve Küçük Hacılar köyleri birleşip, nüfusunu 4 binin üzerine çıkardıktan sonra belediye olmak için gerekli süreci başlatacak. Aliköy Muhtarı İrfan Çınar, köyünün Isparta merkeze 8 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle fırsatların merkezinde olduğunu ifade etti. Köylerin eksikliklerinin ve hizmetlerinin İl Özel İdaresi tarafından yeteri kadar karşılandığını belirten Muhtar Çınar, daha fazla hizmet ve fırsatların değerlendirilmesi için belediye olmak istediklerini söyledi. Muhtar Çınar, şöyle konuştu:

TARIM VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞIYORLAR

Isparta merkeze 8 kilometre, 1400 nüfus, 420 haneli köy. Göç alıp, göç vermeyen bir köy. Geçimimiz tarım ve hayvancılıkta. Gençlerimizin çoğu il merkezinde çalışır. Arpa ekiyoruz, hayvancılık yapıyoruz. Küçük baş hayvancılık az, büyükbaş hayvancılığa önem veriyoruz. Kurban Bayramı'nda halkın kurbanlık ihtiyacını gideren bir köyüz.

3 KÖY BİRLEŞİP NÜFUSU 4 BİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Büyük Hacılar ve Küçük Hacılar Köyleri ile istişare ediyoruz. Bu köylerle birlikte belediye olmak istiyoruz. Böyle bir düşüncemiz ve görüşmelerimiz var. Bizim istememiz değil, halkın istemesi önemli. Belediye olmamız durumunda köylerimizin ufkunun artacağını düşünüyoruz. 

İlk yapılan TOKİ Aliköy ovasındadır, ikincisi de Aliköy ovasında olacaktır. Isparta'nın geleceği açısından en uygun yer Aliköy'dür. Belediye olup hizmetlerden daha fazla faydalanmak istiyoruz. Muhtarlarımızla devamlı görüşüyoruz. Mücavir alan sınırları içerisinde olduğumuz için hizmet alamıyoruz. Hem Belediye açısından sıkıntı hem de bizim açımızdan sıkıntı. Bu belediye projesini gerçekleştirmemiz gerekiyor. 3 köy 4 bin civarında bir nüfusa sahip olacak. 3 köyde bir tane lise yok, futbol sahası yok. Sosyal tesis yok. İnsanların aileleri ile oturabileceği bir yer yok. Belediye olsak tüm bu hizmetleri yapabiliriz. Belediye olduğumuz zaman bazı ilçelerden daha fazla nüfusa sahip olacağız.

DİĞER HABERLER