GÜLHANE HEYKELİ KAYMAKKAPI MEYDANINDA HAYAT BULDU

Gülhane Heykeli Kaymakkapı Meydanında hayat buldu

11 Mayıs 2024 Cumartesi 12:22

Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan ve Isparta'nın simgesi haline gelen gül çiçeği Kaymakkapı meydanında ölümsüzleştirildi.

Kaymakkapı Meydanına yapılan Gülhane Heykeli  gül çiçeğinin gülyağına dönüşümünü temsil ediyor. Meydanda bulunan Gül heykellerinin yanı sıra Gülhane Heykeli'nin Isparta'ya gelen misafirler tarafından ilgi odağı olacağı ve şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayağı bekleniyor.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Gülhane Heykelini tanıttı. Başkan Başdeğirmen konuyla alakalı olarak; '' Güller diyarı Isparta’mızın hemşehrilerimize ve misafirlerine sunduğu eşsiz deneyimi sembolize eden Gülhane Heykeli Kaymakkapı Meydanımızda hayat buldu. Sayın Valimiz Aydın Baruş ve değerli protokol üyelerimizin katılımıyla, gül çiçeğinin gülyağına dönüşümünü temsil eden heykeli misafirlerimizin beğenisine sunduk. Bu anlamlı eser, misafirlerimizin çektiği fotoğraflarla şehrimizin güzelliklerini dünyaya taşıyacak. Isparta’mızın benzersiz mirasını ve kültürünü yansıtan bu figür şehrimizin tanıtımına önemli bir katkı sunacak. Siz de bu anıları paylaşarak Isparta’nın güzelliklerini keşfetmeye davetlisiniz.'' Sözlerinde bulundu.

 

DİĞER HABERLER