SİNİRBİLİM SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sinirbilim Sempozyumu gerçekleştirildi

05 Mayıs 2024 Pazar 15:31

Süleyman Demirel Üniversitesi Sinirbilim Topluluğu tarafından düzenlenen “I. Ulusal Sinirbilim Sempozyumu”, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde başladı.

Etkinliğin açış konuşmasını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dönem 3 Öğrencisi Mehmet Tezcan yaptı. I. Sinirbilim Sempozyumunu düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getiren Tezcan, bilim dolu keyifli bir gün geçireceklerine inandıklarını söyledi. Sempozyumun düzenlenmesinde her zaman kendilerine destek olan SDÜ yönetimine ve öğretim elemanlarına teşekkür eden Tezcan,  “Sinirbilim bizim için çok özel bir alan. Bu alana ilgi duyan tüm katılımcıları bir araya getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Sinirbilim Topluluğu Akademik Danışmanı, SDÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Şengeze ise yoğun emek sonucu düzenlenen sempozyumun başarılı geçmesini temenni ederek “Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz sempozyumun geleneksel hale gelmesini umuyorum.” diye konuştu.

SDÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sabriye Ercan da “I. Sinirbilim Sempozyumu”nun öğrencilerin azmi ve isteği ile geleneksel hale geleceğini belirterek şunları söyledi: “İnanıyorum ki fakültemizdeki öğrenci akademisyen işbirliği içerisinde yapılan etkinlikler artarak, farklılaşarak, zenginleşerek devam edecek. Sürece destek sağlayan Üniversitemiz yönetimine çok teşekkür ediyorum.”

Sinirbilim Topluluğunu kutlayarak sözlerine başlayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Koşar, başlangıçların çok önemli olduğunu belirterek “Klasik eğitimin dışında öğrenen odaklı eğitim de çok önemli. Bu tür öğrenen odaklı etkinlikler de gelişiminiz ve eğitimin değişmesi açısından çok kıymetli. Düzenlediğiniz etkinliğin örnek olmasını ve devamlılığının gelmesini diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun oturumlarına geçildi.

DİĞER HABERLER