ISPARTA'NIN OLUMSUZLUKLARLA ANILMASINI İSTEMİYORUZ

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi ev ve apart kiralarının diğer şehirlere oranla Isparta’da çok yüksek olduğunu belirtilen bir açıklama yaptı.

02 Haziran 2015 Salı 12:00

72 binlik öğrenci nüfusunun hiç bir zaman bitmeyeceğinidüşünüyorsanız yanılıyorsunuz denilen açıklamada, “Kendi evlatlarınızın daşehir dışında okuduğunu göz önüne almaya, vicdanınızın sesini dinlemeye davetediyoruz” denildi.

Öğrencilere uygun şartlarda barınma ve ulaşım hizmetleri ilediğer hizmetlerde yardımcı olunmazsa Isparta’nın eskisi kadar tercih edilebilirbir kent olmayacağı belirtilen açıklamada, “Şehrinizde 72 bin üniversiteöğrencisi bulunmaktadır. Bu öğrencilerin her biri ailelerinin ve kendilerininsarf ettiği büyük emekler sonucu üniversiteyi kazanıp, Isparta’ya gelmişlerdir.Bu öğrencilerin Isparta’da öğrenci olan kişilerin çok az bir kısmı krediyurtlar kurumlarında bir kısmı özel yurtlarda büyük bir kısmı ise apart ve özelevlerde kalmaktadır.

Anadolu üniversitelerinin bulunduğu diğer şehirler ilekarşılaştırıldığında ev kiraları apart kiraları ve diğer yurt kiraları çokyüksek durumdadır. Ev ve apart sahipleri bu fiyatları, Özel Öğrenci YurtlarıYönetmeliğinin onüçüncü maddesinde belirtilen fiyat uygulamasına görebelirlemeleri gerekmektedir, kendilerinin belirledikleri fiyatlara göre değil.Ortalama bir ailenin maddi durumu göz önüne alındığında bu derece yüksekfiyatları ödeme konusunda büyük sıkıntılar ortaya çıkarmaktadır

Sizleri Kendi evlatlarınızın da şehir dışında okuduğunu gözönüne almaya, vicdanınızın sesini dinlemeye davet ediyoruz. Çünkü gül kokusuile anılan ve bir bilim şehri olarak kabul gören bu kentin, öğrencilereyaşatılan olumsuzluklarla anılmasını istemiyoruz.

72 binlik öğrenci nüfusunun hiç bir zaman bitmeyeceğinidüşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Eğerki Öğrencilere gelecek kapısı olarak değilde gelir kapısı olarak görmeye devam ederseniz. Öğrencilere uygun şartlardabarınma ve ulaşım hizmetleri ile diğer hizmetlerde yardımcı olmaz iseniz, Eminolun Isparta şehri artık eskisi kadar tercih edilebilir bir kent olmayacaktır.Ülkemizde üniversite sayısı her geçen gün artmaktadır ve artık şehrin dahauygun yaşama imkânları sunduğu kentler öğrenciler tarafından tercih edilmeyebaşlanacaktır.

Ayrıca apart ve yurtlarında denetlenebilir bir yapıda birmevzuat düzenlenmesinin yapılmasını ve ahlaki açıdan yaşanan olumsuzluklarınönünün kesilmesini istiyoruz” denildi.

 

DİĞER HABERLER