ISPARTA AFAD EKİPLERİ MANAVGAT'TA

Isparta AFAD ekipleri Manavgat'ta

29 Temmuz 2021 Perşembe 12:43

Antalya’nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarda çıkan yangınlar sonucu Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 19 arazöz, 5 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edildi.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün başlayan yangına müdahale sürüyor. Devam eden orman yangınında ölü sayısı 3'e yükseldi.

Dün öğle saatlerinde Manavgat’ın Yeniköy mahallesinde başlayan ve büyüyerek 4 farklı noktada gün boyu ilerleyen yangına müdahale devam ediyor. Gece boyunca esen şiddetli poyraz nedeniyle alevler Ulukapı Sülek Mahallesin'e kadar geldi. Yangının ilk çıktığı noktaya 25, Manavgat merkeze ise 4 kilometre uzaklıktaki mahalle jandarma ekipleri tarafından boşaltıldı. Alevlerin ortasında kalan evlerdeki vatandaşı jandarma ekipleri siren çalarak uyarıp tahliye etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Manavgat'ta 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 58 vatandaşın ise tedavilerinin devam ettiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada ise; "Antalya AFAD Müdürlüğünden 4 araç ve 14 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 19 arazöz, 5 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir.

 

DİĞER HABERLER