ISPARTA GÜNAYDIN İLE NEREYE GİDİYOR?
Enver Taha Aydın'ın köşe yazısı....
Isparta; Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın düzenlediği 1. Isparta Kitap Fuarı ile tarihinde görmediği en büyük organizasyona ev sahipliği yaptı. 116 yazar, 206 yayınevi ile bu yıl ilk defa düzenlenen fuara katılım ise olağanüstü oldu. Ziyaretçi sayısı resmi olarak 243 bin 859 olarak açıklandı. Bu rakamın ne kadar önemli ve büyük olduğunu size şu örnekle anlatayım; Sayın Günaydın kitap fuarı düzenlemek için kolları sıvadığında, Özel Kalem Müdürü TÜYAP yetkilileri ile görüşüyor. TÜYAP’ın yetkilileri ise, “Isparta nerede?” diye dalga geçiyorlar. Sayın Başkan fuarı başka bir yolla düzenleyip ülke gündemine sokunca da bu sefer TÜYAP yetkilileri ziyaretçi kılığında Isparta kitap fuarını geziyorlar.
Isparta Kitap Fuarı; büyük bir organizasyon yeteneğine sahip Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın ve ekibi sayesinde, Samsun ve Antalya’da 6-7 yıldır düzenlenen fuarlarında önüne geçti. Bu başarıda elbette ki, kitaba siyaset karıştırmayan, konuya siyaset üstü yaklaşan tüm herkesin büyük payı var.
10 gün süren fuarda başından sonuna kadar bulundum. Çok ilginç ve geleceğimiz için ümit veren diyaloglarla karşılaştım.Hele ki 4 yaşında bir kız çocuğunun annesine, “Anne burası cennet gibi, her yerde kitap var” demesini unutamıyorum. 4 yaşındaki bir çocuğa bu sözü söylemesi için sebep olan Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etmeyecek miyiz?
** GÖKKUBBEGEREKLİ MİYMİŞ?
6 senedir Sayın Başkanın basın danışmanlığını yapıyorum. Bir çok açıklamaya, diyaloğa bire bir şahidim. Kitap fuarında standların arasında dolaşırken insanların gözlerindeki ışıltıyı gördüğümde, Gökkubbe Fuar Merkezi ile ilgili, “Böyle bir yapıya ne gerek vardı?” diyen kişi aklıma geldi. Bu açıklamayı yapan kişiyi de o fuarda görünce, sanırım cevabını almıştır diye düşündüm.
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’dan efsane komutan Engin Alan’a, ünlü ilahiyatçılar Mustafa Karataş ve Nihat Hatipoğlu’ndan ünlü gazeteciler Saygı Öztürk ve Nihat Genç’e kadar adını buraya yazamadığım 116 kıymetli yazar Isparta’ya geldi. Bu insanların şu anda sosyal medya hesaplarına girip bakarsanız tamamının da Isparta’dan övgüyle bahsettiğini görebilirsiniz. Bundan daha büyük, daha önemli bir reklam olabilir mi?
Kitap Fuarı bir vizyon işiydi. Gökkubbe’nin ilk temelleri atılırken Sayın Günaydın, “Isparta fuar merkezi olacak. Uluslararası,tüm ülkelerin katıldığı fuarlar düzenleyeceğiz” dediğinde birileri bıyık altından gülüyor, Başkan beyi hayal dünyasında yaşamakla itham ediyorlardı. 13 senesini Isparta Belediye Başkanı olarak geçiren Sayın Yusuf Ziya Günaydın;altyapı, asfalt, ağaç, otel yatırımları gibi sorunları hallettikten sonra Isparta’yı fuar merkezi yapacağını söyledi. Bugün o noktadayız.
Gökkubbe Fuar Merkezi’nin ve Kitap Fuarının ilimize olan katkıları ile Sayın Başkanın vizyonu hakkında sayfalarca yazı yazılabilir. Ancak maksat hasıl olup, meramımı anlatabildiğimi düşünerek son söz olarak şunu söylüyorum; teşekkürler Yusuf Ziya Günaydın.