SDÜ Rektörü İbicioğlu, SDÜ'nin akademik kadro açısından da oldukça donanımlı olduğunu söyledi. İbicoğlu, Akademisyenlerin ulusal ve uluslararası deneyime sahip melez yapıları bulunuyor. Bunların birçoğu Dünya'nın farklı yerlerinde doktoralarını, yüksek lisansların tamamlamışlar dedi
BU KADROYU KAYBETMEMELİYİZ
Akademisyen kadrosunun dağılmaması adına TOKİnin kampus dışına ev yapmasını isteyen İbicioğlu, Burada dedik bir dikili ağaç olursa akademisyen kadromuzun da burada kalma yolunda önemli bir adım atmış oluruz. Bu başarılı akademik kadronun dağılmasını istemiyoruz diye konuştu.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Afyon merkezli yayın yapan Kanal 3 televizyonuna konuk oldu. O programda Demokrat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erçakır da İbicioğluna sorularını yöneltti. Rektör İbicioğlu, SDÜ Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan televizyon programında Ispartanın öğrenciler için ne tür fırsatlar sunduğunu, üniversitenin gelişimi, SDÜ nün akademik personel sayısı, TUBİTAK proje başarılarından bahsetti.
KULUÇKA MERKEZİ OLACAK
HÜVİYETTE BİR ŞEHİR
Ispartanın eşsiz tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra ulaşım kolaylığı, yurt ve pansiyon olanaklarına ile yaşanabilir şehirler sıralamasında 3. sırada yer aldığını belirten İbicioğlu, Ispartanın bilim kenti olmaya çok uygun bir şehir olduğunu söyledi. İbicoğlu, Ispartalılar üniversiteye her türlü desteği veriyor. Şehir öğrencileri kucaklıyor. Barınma sorunu yaşadıklarında öğrenciler Ispartalı gelin biz sizi evimizde barındırabiliriz diyor. Halk onları şefkat içerisinde kucaklıyor. Ispartanın en az 7 şeyhülislam yetiştirdiği söyleniyor. Yetiştirdiği şeyhülislamlarla ve yetiştirdiği entelektüellerle, akademisyenlerle, cumhurbaşkanlarıyla, politikacılarla, bürokratlarla tam bir bilim şehri. Dolayısıyla Ispartamız bir bilim şehri açısından tam bir kuluçka merkezi olacak bir hüviyette bir şehir diye konuştu.
MELEZ YAPIDA BİR
AKADEMİK KADRO VAR
SDÜyü hem genç hem de birikimli bir üniversite olarak tanımlayan İbicioğlu, üniversitenin akademik kadro açısından da oldukça donanımlı olduğunu söyledi. SDÜde ulusal ve uluslararası deneyime sahip melez yapıda bir akademik kadronun bulunduğunu belirten İbicioğlu, 1917 kişiden oluşan bir akademik kadro. Bunların birçoğu Dünyanın farklı yerlerinde doktoralarını, yüksek lisanslarını tamamlamışlar. Türkiyeden de yetişen değerli akademisyenlerimiz de var. Bu nedenle melez bir yapı var üniversitemizde. Çok güzel eğitim veriyoruz dedi.
Bu akademik kadronun dağılmaması ve daha da güçlenmesi adına 80 bin m2lik hazine arazisi üzerine akademisyenler için konut projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi. bu projenin ise Belediye meclisinde red edildiğini açıklayan İbicioğlu, projeyi belediye meclisine ve kamuoyuna tam anlatamadıklarını söyledi. İbicioğlu, Bu projeyi biz anlatamadık. Toplam kalite yönetimi anlayışına göre ilişkide bulunduğunuz her kes sizin müşteriniz. Mesajı istediğimiz şekilde iletememiş isek biz bizde problem olduğunu düşünürüz. Üniversitemizin daha da başarıların taçlandırılması, rekabette öne geçilmesinin sağlanması adına tabiî ki insanlar kendilerine güzel ortamlar istiyorlar. Akademisyen bulundukları yerin farklı olmasını, beklentilerine cevap vermesini istiyorlar. Bizim TOKİ ile ilgili çalışmamız bir lojman çalışması değil. TOKİ hazine arazisine Türkiyenin her yerinde yaptığı gibi ev yapsın. Bizim Öğretim Üyesi arkadaşlarımızda bunu satın alsınlar. TOKİ nasıl 81 vilayetteki vatandaşlarımıza eşitlik ve genellik ilkesi çerçevesinde herkese hizmet götürüyorsa bizde bu ülkenin vatandaşları olarak bizde bu hizmetten yararlanalım dedik. Burada dedik bir dikili ağaç olursa akademisyen kadromuzun da burada kalma yolunda önemli bir adım atmış oluruz. Burada kalma ihtimallerini artırırız diye düşündük açıklamalarında bulundu.
75 MİLYONA PEŞKEŞ ÇEKİLMİYORSA
ÖĞRETİM ÜYELERİNE DE PEŞKEŞ ÇEKİLMİYOR
Bu evlerin kampüs alanı dışına yapılacağını anlatan İbicoğlu, kampus içinde kamulaştırılan yerlere ev yapılamayacağına dikkat çekti. 75 milyon insana tanın haktan öğretim üyeleri de yararlanacak diyince öğretim üyelerine peşkeş mi çekiliyor denildiğini belirten İbicioğlu, Üniversite kamulaştırılan alanlara da TOKİe ev yaptıracakmış diye bir yanlış düşünce var. Böyle bir durum mümkün değil. Bu işte ya cehalet var ya kasıt var. Konuyu bilerek saptırıyorlar. Üniversite içinde kamulaştırılan hiçbir yere TOKİ için bir şey yaptırdığımız yok. TOKİ bu üniversite kampüsü kenarında yine hazineye ait olan bir araziye ev yapacak yaparsa. Bizde bunu satın alacağız. Aynı zamanda bu Isparta halkına da açık olacak. Ispartaya hem öğrenci gelsin diyoruz ama 75 milyon insana tanın haktan öğretim üyeleri de yararlanacak diyince öğretim üyelerine peşkeş mi çekiliyor deniliyor. 75 milyona peşkeş çekilmiyorsa öğretim üyelerine de peşkeş çekilmiyor. Bizde yasanın biz evermiş olduğu hakkı kullanacağız. Sivil toplum örgütleri de buranın yapılmasından yana diye konuştu.
TÜBİTAK PROJELERİNDE
AÇIK ARA BİRİNCİYİZ
Üniversitede bilimsel açıdan proje geliştirebilme kabiliyetinin yüksek olduğuna değinen İbicioğlu, TÜBİTAK projelerinde uzak ara birinci sırada yer aldıklarını söyledi. İbicioğlu, İkinci ile aramızda çok büyük bir boşluk var. Ayrıca akademisyen projelerinde ise belli branşlarda sürekli birinciyiz. Toplamda ise dördüncüyüz. 50 bin m2lik spor kompleksinden, 10 bin dönümlük bir kampüsten bahsediyoruz. başarılarımız daha da artmaya devam edecek şeklinde konuştu.