ISPARTA AFAD 4 AYDA NELER YAPTI?

Isparta AFAD 4 ayda neler yaptı?

05 Mayıs 2024 Pazar 17:28

Isparta AFAD Müdürü Osman Çelik, 2024 yılının ilk 4 ayında yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Isparta AFAD olarak arama kurtarma, her türlü afet sonrası acil yardımlar, tatbikat, hizmet içi eğitim gibi birçok konuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Müdür Çelik, 2024 yılının ilk 4 ayında yapılan faaliyetleri şu şekilde sıraladı;

2024 YILI MÜDAHALE ÇALIŞMALARI

Antalya İlinde 13 Şubat 2024 tarihinde yaşanan sel felaketinden dolayı İl Müdürlüğümüz ile birlikte 31 destek AFAD gönüllüsü ile Antalya ilinde kurtarma ve temizlik çalışmaları yürütülmüştür.

Antalya İlinde Ramazan Bayramının 3. günü yaşanan teleferik kazasında telesiyajda asılı halde bulunan 24 kabindeki 174 kazazedenin tamamı, 90 Kişi havadan 84 Kişi yerden tahliye yöntemi ile tahliye edilmişlerdir. Isparta Afad ekibimiz yerden tahliye çalışmalarına katılmış olup 8 kazazedenin kurtarılmasını sağlamışlardır.

2024 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM ÇALIŞMALARI

25-29 Mart 2024 tarihleri arasında Ankara’da Milli Güvenlik Kurulu tarafından düzenlenen Seferberlik Kaynak Planlama Sistemi (SEKAPS) eğitimine Müdürlüğümüzden 3 personel katılmıştır.

Türkiye Dağcılık Fedarasyonu tarafından ilimiz Sütçüler İlçesi Çandır Köyünde düzenlenen Yaz Dağcılık Eğitimine kurumumuzdan 4 Arama ve Kurtarma Teknisyeni personelimiz arama kurtarma görevlerinde teknik beceri ve kabiliyetini arttırmak için katılım sağlamışlardır.

Afyonkarahisar  İl  Afet  ve  Acil  Durum  Müdürlüğü  (Arama  ve  Kurtarma  Birlik  Müdürlüğü)'nde düzenlenen KBRN  olaylarına  etkili  müdahale  etmek  amacıyla,  ilk  müdahale personelimiz tarafından kullanılan KBRN ekipmanlarının doğru kullanımı, bakım onarım formlarının doldurulması,  dekontaminasyon  ünitelerinin  kurulumu  ve  çalıştırılmasını  öğrenmek, tekrar etmek, çalışma alışkanlığını devam ettirmek üzere " KBRN Ekipman Eğitmen Eğitimi"ne Müdürlüğümüz personelinden 3 Arama  ve  Kurtarma  Teknisyeni katılım sağlamıştır.

2024 YILI DEPREM HAFTASI ÇALIŞMALARI

Her yıl 1-7 Mart deprem haftası olarak anılmakta olan tarihlerde Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz tarafından ülkemizde yaşanan depremler hakkında halkımızı bilinçlendirmek, deprem hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla hafta boyunca tüm Isparta halkına ulaşabilmek amacıyla Okullarımızda eğitimler düzenlemiş, geniş katılımlı tatbikatlar düzenlenmiş İlimizdeki üniversitelerimizde konferans ve söyleşiler yapmış, deprem konusunda konferans düzenlemiş,  Farkındalık Yürüyüşü düzenlenmiş, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için deprem şehitleri hatıra ormanı  ağaç dikim etkinliği düzenlenmiş, tanıtım ve bilgilendirme stantları açmış. Anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yarışmalar düzenlenmiştir.

2024 YILI 6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERİN YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİĞİ

06 Şubat 2024 tarihinde asrın felaketinin birinci yılı kapsamında depremin oluş saati olan 04:17’de Sayın Valimiz Aydın Baruş Başkanlığında Afet ve Acil Durum Komisyonu toplanarak 06 Şubat Depremleri sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımız rahmetle anılmış, depremin ülkemize ve milletimize vermiş olduğu maddi manevi hasarlar konusunda Sayın Valimiz tarafından bilgilendirme yapılmıştır. Toplantı sonrası Merkez Peygamber Camiinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için mevlid-i şerif okutularak namaz çıkışında cemaate çorba dağıtımı yapılmıştır. 06 Şubat 2024 tarihinde gün boyu vatandaşlarımıza yönelik deprem farkındalığını arttırmak depremler ve sonuçları hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla resim sergisi, broşür dağıtımı etkinlikleri yapılmıştır.

Isparta AFAD’ın depremzede çocuklar için başlattığı ‘Bir Oyuncak Bir Kitap’ kampanyasında yaklaşık 2 Bin adet oyuncak ve kitap toplandı. Kaymakamlıklarımız ve Muhtarlıklarımız aracılığıyla toplanan eşyalar, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Kahramanmaraş Afşin ilçesindeki konteyner kentlerde yaşayan afetzede çocuklarımıza Müdürlüğümüz personeli tarafından ulaştırılarak dağıtımı yapılmıştır.

2024 YILI TATBİKAT ÇALIŞMALARI

Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz koordinesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Jandarma Arama Kurtarma Timleri (JAK), Isparta Belediye Başkanlığı Arama Kurtarma Ekibi (ISAK) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekiplerinin (MEB AKUB) katılımıyla Ülkü İlkokulu hizmet binası enkazında geniş çaplı Arama Kurtarma, Yangın, KBRN ve Tahliye tatbikatı düzenlenmiştir.

2024 YILI TAMP ÇALIŞMALARI

Isparta Valisi Aydın Baruş'un talimatları ile Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında İstanbul İlinde yaşanabilecek bir afet sonrasında yürütülecek Afet koordinasyonu iş ve işlemlerinde ilimizin sorumluluk sahası olarak belirlenen İstanbul İlçeleri ile ilgili olarak, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ziyaret edilmiş, ilimiz sorumluluğuna giren ilçelerde saha incelemeleri yapılmıştır. Plan detayları, Toplanma Alanları, Çadır kent ve Konteyner Kent alanları, yaşanabilecek olası hasar durumları hakkında inceleme ve plan detayları hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

 

DİĞER HABERLER