ISPARTA MİLLİ EĞİTİMİ KİM YÖNETİYOR

Isparta Milli Eğitimi kim yönetiyor

11 Ağustos 2021 Çarşamba 17:44

Bir çok ilde olduğu gibi ilimizde de okullara yönetici görevlendirme süreci devam ediyor. Ancak sözlü sınavlardan dolayı adaylar elenmekte ve gerekçe olarak da sözlü olarak bahaneler gösterilmektedir.

Şu anda devam etmekte olan eğitim kurumlarına ilk defa yönetici görevlendirme sürecinde geçmişte yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Bu süreçte ilk kez yönetici olacak adaylar olduğu gibi halen yönetici olan adaylar da bir üst mevki için görevlendirilmek üzere başvuruda bulundu. Önceki Milli Eğitim Bakanı’nın gerek sosyal medyada gerekse ulusal kanallarda defalarca “sözlü sınavlarda yazılı sınav ile eşdeğer puan verilmesi” yönündeki sözlü talimatı olmasına rağmen bu adaylardan bazıları resmi gerekçe gösterilmeden mülakatta sınav puanının altında puan verilerek eleniyor. Sözlü sınavda adalet, objektiflik mümkün mü?

Isparta’daki işleyişe baktığımızda eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un talimatlarına uyulmadığı anlaşılıyor. Her yıl tartışıldığı üzere yazılı sınavda çok yüksek puan aldığı halde sözlü sınavda 60 barajın altında verilerek elenen yöneticiler/yönetici adayları var. Bunun gerekçesi sözlü olarak belirtilse de resmiyetle ilgisi olmayan tamamen keyfi uygulamalar söz konusu. Temennimiz objektif olmayan bu tür uygulamaların kaldırılması yönünde. Mevcut uygulamada bugünlerde sözlü sınav itiraz süreçleri söz konusu olduğundan itirazlarda yazılı sınav puanı ile eşit puan verilmesi uygulaması yapılabilir ve hakları teslim edilebilir. Yetkililerden bu yönde bir adım beklenmektedir.

DİĞER HABERLER