ISPARTA MÜZESİNİN TADİLATI NE ZAMAN BİTECEK

ISPARTA MÜZESİNİN TADİLATI NE ZAMAN BİTECEK

21 Temmuz 2019 Pazar 00:22

Kültür ve Turizm Bakanlığıına bağlı müzeler, müze haline getirilmiş tarihi binalar ve düzenlenmiş örenyerlerini ziyaret edeceklerden alınacak giriş ücretlerinde 15 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı.

ISPARTA MÜZESİ ZATEN TADİLATTA

Ancak, Bakanlığın yaptığı zamlar şuanda Isparta Müzesi için geçerli değil. Zira, Müze 2 yıldır tadilatta ve tadilatın en az bir yıl daha sürmesi bekleniyor. Bu nedenle, Müzeye giriş de söz konusu olmadığından yapılan zamlar şuanda Isparta Müzesi için önem arzetmiyor. Ya peki bu süredir müze çalışanları ne yapıyor? Nerede görevlendirildiler? Müze tadilatı ne zaman biticek?

ISPARTA HALKI SORUYOR?

Isparta’da Bomba 32 takipçileri, yaklaşık üç yıldır lsparta Müzesinin kapalı halinin içler acısı olduğunu belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Whatsapp İhbar Hattımıza gelen bir mesajda ise; ‘lsparta Müzesinin kapalı hali içimizi öyle sızlatıyor ki çaresiz bir durum. Kendi etki alanımda bu olumsuzluğu çok dillendirdim. Yetkililer ilgisiz davrandı. Sanat altyapısı ve kültürü olmayanların bu konuda hassas  ve sorumlu davranacaklarını sanmıyor ve beklemiyorum. Oysa Türkiye Cumhuriyetinin  banisi, hamisi ve hadimi Yüce Atatürk ne demişti; "Türkiye  Cumhuriyetinin temeli kültürdür." Beş dakika dersine girmeyen öğretmene soruşturma açılıyor da, Müzeyi yıllardır hizmete açmayan yetki silsilesine niçin  hesap sorulamıyor.Yoksa müze kavramını tedavülden kaldırma niyetlerimi var. Yinede yetkililerin bu garabeti gönderecekleri ümidini taşımak ediyorum.

 

DİĞER HABERLER