ISPARTA OSMANLI İLE KALKINACAK

ISPARTA OSMANLI İLE KALKINACAK

17 Mart 2015 Salı 16:33

 

Değerli hemşerilerim;

Isparta’mızın yeni Türkiye vizyonunun kalkınmış bir parçasıolması amacıyla çıktığımız bu yolda, elma, gül, kiraz gibi tarım ve hayvancılıkgibi geleneksel ürünlerimizin yanında, bütün dünyada “ottoman” (Osmanlı)markasıyla tanınan ve özellikle ilimizin hemen her bölgesinde varlığınarastlanan mermer ürünleri de önemli bir gelişim potansiyeline sahiptir. Bupotansiyelin değerlendirilmesi amacıyla zaman kaybedilmeden mermere dayalıorganize sanayi bölgesinin kurulması büyük önem arz etmektedir.

Kurulacak mermer organize sanayi bölgesi ile kenditopraklarımızdan çıkarılıp bütün dünyaya ihraç edilen bu üründen ortayaçıkarılacak bütün katma değerin de Isparta’mızda kalması sağlanacaktır. Busayede halihazırda hammadde aşamasında işlenmeden satılması sebebiyle yeterinceyararlanamadığımız bu yer altı kaynağımızın her aşaması değerlendirilmiş olacakve adeta “tavşanın suyunun suyu” misali kendi markamızdan en fazla kazancınilimizde kalması sağlanacaktır.

Kalkınmanın birinci kuralı bir ürünün bütün işlemeaşamalarından geçirilip mamul halde doğrudan tüketiciye yada kullanıcıyasatılmasıdır. Isparta’mızın kendine has ürünleri için bu işlemi yapmaktan başkakurtuluşu yoktur. Benim hemşerim üretsin yada benim memleketimde çıksın amabaşka aracılar kazansın mantığının değişme zamanı gelmiştir. Gülü, elmayı,kirazı benim hemşerim üretiyorsa, dünyanın en kaliteli mermeri benim toprağımdançıkıyorsa bunlardan en yüksek kazancı da benim hemşerim elde etmelidir. Busebeple bize ait her ürünün üretiminden taşınmasına, işlenmesindenpazarlanmasına, teknoloji geliştirmesinden istihdamına kadar her aşamasınınkendimizce yapılır bir duruma gelinmesi için bütün çabanın gösterilmesigerekmektedir.

Tarım, sanayi ve hayvancılık ürünleri yanında bir de yöreninturizm potansiyelinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Göllerimiz,yaylalarımız, tarihi antik kentlerimiz, kültürümüz el değmemiş şekilde tanıtım vepazarlamayı beklemektedir.

Kendi ürünümüzü en iyi şekilde değerlendirmek için yapılacakbu işlemlerin doğal sonucu olarak öncelikle ticaret hacmi yükselecek, bunaparalel olarak da hem mavi ve beyaz yakalı istihdam miktarı yükselecek ve hemüniversite gençliğimize hem de çalışmak isteyen her yaştan hemşerilerimize işimkanları ortaya çıkacaktır. 

Isparta’mızın gelişim ve kalkınmasına yönelik budüşüncelerin ışığında ilçelerimiz özelinde konuyu değerlendirecek olursak;Atabey halkının kendi üretiminin değerlendirilmesi yanında, ilçede üretilenrefahtan bütün halkın aynı oranda pay alması, Aksu’da zindanın her mevsim doluptaşması, zindanda terleyenin Başpınar’da serinlemesi, ovası bereketin, okulueğitim ordusunun öncüsü olan Gönen’in organize sanayi yatırımlarının lokomotifiolması, Keçiborlu’nun herkesin içinden geçtiği değil, herkesin içinin gittiğibir ilçe olması, Yalvaç’ın Çınaraltı’ndaki çay sohbetinin Ankara’dan daha cankulağıyla dinlenmesi, Senirkent’in dağına endişeyle bakan ilçeden, ovasından bereketakan ilçeye dönüşmesi, Sütçüler’in her dönem havasını alan değil, bütün dünyayatemiz havasını satan bir ilçe haline gelmesi, Yenişarbademli’nin merkezeuzaklık farkının değil, milli parkının konuşulduğu bir yere dönüşmesi için veayrıca Eğirdir’i turizmin, Uluborlu’yu kirazın, Gelendost’u elmanın, Şarkikaraağaç’ıda milli park turizmi ve hayvancılığın başkenti yapmak için elimizden geleniyapacağız.

DİĞER HABERLER