ISPARTA'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

Isparta'da sağlık çalışanları Gazze için yürüdü

11 Mayıs 2024 Cumartesi 18:46

Isparta’da hekimler ve sağlık çalışanları beyaz önlükleriyle Filistin’de yaşanan saldırılara dikkat çekmek amacıyla Sessiz Yürüyüş düzenlediler.

Gazze Nöbet Çadırının önünde başlayan sessiz yürüyüş Mimar Sinan Camii önünde basın açıklamasıyla devam etti. Yürüyüşe STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Mimar Sinan Cami önünde topluluk adına basın açıklaması yapan Hüseyin Özgüven; 7 aydır devam eden soykırım ve zulme sabreden onurlu Gazze halkına ve bütün zorluklar içerisinde açlığa, ilaçsızlığa rağmen kendi canı pahasına hastaları için var gücüyle çalışan Gazze’nin şerefli hekimlerine ve sağlık çalışanlarına selam olsun.

Türkiye’deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak Sessiz Yürüyüşümüzün 26. haftasında yeniden Gazze’yi hatırlamak ve hatırlatmak için toplandık.

Katil İsrail’in on yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim’den bu yana katlanarak devam ediyor. 7 aydır her gün, her dakika Gazze’ye bombalar yağıyor ve şehit haberleri geliyor. Gazze halkı ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuşuyor.

Gazze’de taş üzerinde taş koymayan İşgalci İsrail’in son günlerdeki hedefi ise Refah kenti. Refah ; saldırıların başından beri , güvenli bir yer umudu ile 1.3 milyon Filistinlinin sığındığı 55 kilometrekarelik bir toprak parçası. Haktan, hukuktan, vicdandan, insanlıktan nasibini almamış İsrail; 7 aydır güvenli olduğu iddiası ile insanları göçe zorladığı Refah’a şimdi karadan ve havadan saldırmaya başladı. Adeta bir açık hava hapishanesi olan Filistin’in, dünya ile tek bağı olan Refah’ta da soykırımdan başka kelimeyle anlatılmayacak bir zulüm yaşanıyor. Çaresiz halk, Gazze’nin yerle bir edilmiş kuzey kesimlerine doğru ilerlemek zorunda kalıyor.

Gittikçe zalimliği ve zulmü artan İşgalci İsrail’e diyoruz ki zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşır, senin de sonun yaklaştı, geçmişteki tüm zalimler gibi senin de tarihin kara sayfalarında adın geçecek ve lanetle anılacaksın, bugün senin zulmüne susanlar, senin yanında olup yardımcın olanlar da ilerde utancından kaçacak delik arayacak ve yargılanmaktan kurtulamayacak..

Elbet bugünler de tarih olacak. Biz Gazze’yi unutmadığımız, unutturmadığımızda, imkan olursa; gemilerle kardeşlerimizin yardımına koştuğumuzda, imkan ve şartlar müsait olmadığında;

EYLEM ile yüreğimizdeki ateşi diri tuttuğumuzda, zulmedenlerin hangi akıbete uğrayacaklarını haykırdığımızda, DUA ile Allah’tan yardım, sabır ve metanet dilediğimizde, BOYKOT ‘u gevşetmediğimizde, alışkanlık haline getirdiğimizde sevinenler mazlumlar olacak.

Bizler hekimler ve sağlık çalışanları olarak, 26. Haftasında toplandığımız yürüyüşümüzde çağrımızı yineliyoruz:

Yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına, devletlere, sağlık ve yardım organizasyonlarına sesleniyoruz:

Gazze, insani yardım bekliyor!

Bombalardan kurtulabilen bir avuç mazluma acilen insani yardım ulaştırılmalıdır. Yaralı ve hastalar bir an önce tahliye edilmelidir. Dünyanın dört bir tarafında aynı hassasiyeti paylaştığımız nice hekim ve sağlık çalışanları adına bizler; her türlü göreve hazır olduğumuzu tekrar dile getiriyoruz.

Vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, mesleklerimizle, eylemlerimizle Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.

"Kanıksamayacağız!"   "Normalleştirmeyeceğiz!"   "Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" Açıklamalarında bulundu.

DİĞER HABERLER