ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ'Nİ KÖŞESİNE TAŞIDI

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ'Nİ KÖŞESİNE TAŞIDI

11 Haziran 2017 Pazar 16:31

Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Çiğdem Toker, Bomba32 Haber Sitesi'nin gündeme getirdiği Isparta Şehir Hastanesi'nde döner sermaye skandalı haberini köşesine taşıdı. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı ile de görüşen Toker'in işte o köşe yazısı

İLK FATURA ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ’NE

Isparta Şehir Hastanesi üç ay önce açıldı.

Devletin Kamu Özel İşbirliği modeliyle Akfen Holding’e yaptırdığı 785 yataklı hastane 1.2 milyar TL’ye mal oldu.

Açılışta Başbakan Yıldırım, hastalardan para alınmayacağını söylemişti.

Hastadan para istenmeyen (ki Ispartalılar tersini söylüyor)Isparta Şehir Hastanesi’nde bugün doktorlar para alamıyormuş.

Isparta’nın haber sitesi bomba32.com duyurdu. Nisandan buyana döner sermaye ödemesi yapılmayan doktorlar, çözüm bulunmazsa 1 Temmuz’da iş bırakacaklarmış.

İddiaya göre, hastanenin geliri giderini karşılamıyordu.Şirkete döner sermayeden ödeme garantisi verildiği için çalışanlar maaş alamıyordu. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç “Halledilmesi gereken idari sıkıntılar” olduğunu kabul etti.

Hamdi Akın: Hizmet verip fatura kesiyoruz

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ı aradım. Yurt dışındaydı.

(Malum, TAV Havalimanları şirketindeki 8.1 hisselerini Fransız Aeroports de Paris Group’a devretti.) Haberi aktardım. “Şirkete döner sermayeden para ödendiği için doktorlara para ödenemiyormuş” iddiasının doğruluğunu, doğruysa yapılan ödemenin Sağlık Bakanlığı’nca taahhüt edilen kira ödemesi mi olduğunu sordum.

Akın dedi ki:

“Kira değil bu. Şehir hastanelerinde güvenlik, temizlik,görüntüleme gibi hizmetleri şirket veriyor. Dolayısıyla bu hizmetler karşılığı devlete fatura kesiyoruz” dedi.

Devamla, “Doktorların döner sermayeden para alamadığı sorununu bilmediğini, belki de Isparta’da daha önce döner sermayesi bulunan kamu hastanelerinin Şehir Hastanesi çatısı altında toplanması nedeniyle böyle bir durum ortaya çıkmış olabileceğini” belirtti.

“Bize sözleşme gereği Maliye kaynaklı bir ödeme yapılıyor tabii. Ama nereden nasıldır, o ödeneği nereden nereye aktarıyorlar ben bilemem”diye ekledi.

Görünen şu: “Harcama etkinliği sağlanacak” iddiasıyla yola çıkılan şehir hastanelerinde, ortaya çıkan manzaranın etkinlikle pek ilgisi yok.

Isparta’daki “döner sermaye ödeme” sorunu, bütçeye 20 yıl boyunca yüklü faturalar çıkaracak şehir hastanelerinin son sorunu olmayacak.

 

DİĞER HABERLER