ISPARTADA ETKİN MÜCADELE BAŞLADI

ISPARTADA ETKİN MÜCADELE BAŞLADI

05 Temmuz 2017 Çarşamba 23:09

Isparta Belediyesi bahar ayları öncesinde başlattığı larvaile mücadele çalışmalarının ardından ikinci etap çalışma olan uçkunlamücadeleyi sürdürüyor. Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce devameden çalışmalar kapsamında şehrin 44 mahallesi ile birlikte park ve mesirelikalanlarda çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor.

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü geçen şubat ayında haşere vesineklerin larvalama noktalarında yoğun ilaçlama çalışması başlatmıştı. Buçalışmalar kapsamında ekipler kanal boyları, kanal içleri, bataklık, gölet vegölet boyları ile rögarlar ve durgun sularda larva ile etkin bir şekildemücadele gerçekleştirmişti.

 

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü sinek ürememesiiçin ilk ve en önemli adım olarak görülen larva ile mücadele kapsamındaçalışmış, yaz mevsiminde halkın mağdur olmaması ve rahat bir yazgeçirebilmeleri için yoğun bir çalışma içerisine girmişti.

 

Bu çalışmalar yerini uçkun ve haşeratla mücadeleye bıraktı.Bu kapsamda Isparta Belediyesi son sistem makinelerle uçkun mücadelesinisürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 44 mahallede sabah ve akşam olmak üzereperiyodik olarak ilaçlama çalışmaları sürüyor. Yine buna bağlı olarak ekiplermesirelik alanlarda da halkın rahat bir ortamda pikniklerini yapabilmeleriamacıyla ilaçlama çalışmalarını devam ettiriyor.

 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,“Halkımızın daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları için gereken her türlü çalışmayapılmaktadır” derken, çalışmaların yaz ayları boyunca aralıksız olaraksüreceğini aktardı.

DİĞER HABERLER