ISPARTA’NIN 4 ANA SORUNU

ISPARTA’NIN 4 ANA SORUNU

14 Mayıs 2020 Perşembe 13:15

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kanal 32’de Bire Bir Özel Programının konuğu oldu. Başdeğirmen, 14 aylık görev süresini değerlendiren Başdeğirmen, seçim döneminde 4 ana sorun tespit ettiklerini ve göreve gelir gelmez bu konulara eğildiklerini anlattı.

ITKM

TMSF ile kurulan samimi diyalog ve işbirliği sayesinde önce cami ibadete açıldı. Geriye kalan inşaatın tamamlanması için TMSF ile protokol imzalandı. Masrafının tamamı Kadıahmetoğulları A.Ş adına TMSF tarafından karşılanmak üzere inşaat süreci başlatıldı. Bayramdan sonra kalabalık bir ekip ile çalışmalar hızlanacak.

TRAFİK

Üniversiteden şehrimize gelen tek ana yolun trafik akışını rahatlatmak için 2 tane daha alternatif bulvar açtık. Önümüze çıkan, yolun ortasına kalan yapıların sahipleri ile anlaştık, evlerini gönül rızasıyla yıktık. Kavşaklarda göbekleri kaldırdık, sağ geçiş rahatlığı ve kolaylığı sağladık. Şehir Hastanesi kavşağını büyüttük, yeni yer altı katlı otoparklar yapıyoruz.

KOKU

Biz göreve geldikten sonra koku sorununa sahip çıktık. Çünkü sorunun kaynağı Isparta Belediyesi idi. 110 bin nüfus kapasiteli atık su arıtma tesisinde 110 bin kapasite var. Arıtılamayan pis su açıktan Dereboğazı’na akıyor. İlkel yollarla açıktan akan atık suyu 5200 metre uzunluğunda kapalı sisteme alıyoruz. Arıtma tesisinin kapasitesini büyütüyoruz.

TOKİ

TOKİ Başkanlığı, belediyeler veya İl Özel İdareleri arsa verirse öyle sosyal konut yapıyor. Göreve geldikten sonra bu konuyu ele aldık. İl Özel İdaresi’nden tahsis edilen yer için 300 konutluk kur’a çekildi. 11 Mayıs’ta da 700 konutluk projenin hak sahipleri belli oldu. 1 yılda 1000 konut, 1500 konutun daha yapılması için yer tahsisi gerçekleşti. 2 yılda 2500 TOKİ konutuna ulaşmış olacağız.

 

DİĞER HABERLER