I. PROJE VE BİLİM GÜNLERİ

I. Proje ve Bilim Günleri

17 Mayıs 2024 Cuma 13:50

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Proje Ofisi tarafından fakülte öğrencilerinin sözlü ve poster bildirilerinin yer aldığı “I. Proje ve Bilim Günleri” düzenlendi.

Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen programın açış konuşmasını yapan SDÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Ofisi Başkanı Prof. Dr. Halil Aşçı yaptı. Araştırma ve geliştirme projelerindeki kaliteyi artırmak adına kurulan proje ofisinin meyvelerini vermeye başladığını söyleyen Prof. Dr. Aşçı, “Çok değerli konuşmacılarımız mühendislik ve sağlık alanının birlikte neler yapabileceğini, somut çıktıları anlatacak. Öğrencilerimize de bu tür etkinlikler ile neler yapabilecekleri hususunda rehberlik yapacak.” dedi.

 

Üniversite olarak araştırma üniversitesi olma yolunda çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Yenilikçilik ve Araştırma Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi de daha organize şekilde kaynakların aktif kullanıldığı bir ekosistem oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Terzi, “Araştırmanın en iyisinin yapılacağı bir hava oluşturduk. Destek programları hazırladık. Öğrencilerin taleplerini hocalarına iletmeleri bizim için en değerlisi. Bizim öğrencilerin sorunlarına çözüm üretmemiz daha verimli sonuçlar doğurur. Bu sebeple bizi burada buluşturan etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Proje üretmenin öğrencilere araştırma becerisi kazandırdığını vurgulayarak sözlerine başlayan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nilgün Şenol, veri toplama, analiz edebilme, yorum yapabilme konularında pratikleşen öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerinin de geliştiğini dile getirdi. Prof. Dr. Şenol, şunları kaydetti: “Multidisipliner çalışmalar, sizlere daha fazla katkı sağlayacaktır. Ülkemizin bilim insanlarına ihtiyacı var. Üniversiteler sadece eğitim öğretim veren değil aynı zamanda bilim üreten yerlerdir. Diğer üniversitelerden farkımızı ancak daha çok, daha güzel şeyler üreterek ortaya koyabiliriz. Teknoloji çok hızlı değişiyor. Değişimi yakalamak ve önüne geçebilmek için sistemin içinde var olmanız ve kalmanız gerekiyor. Bunun için de çaba ve üretim lazım. Merak edin, sorgulayın, sorular sorun, çözüm geliştirin, fikir üretin, fikirleri Proje Ofisindeki hocalarınızla paylaşın. Kâinattaki en büyük güç beyin gücüdür.”

Öğrenci odaklı üniversite misyonunu benimsediklerini belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Koşar da Tıp Fakültesinin her alanda öncülük yapan bir fakülte olduğunu söyledi. Teknolojinin ilerlediği günümüzde geride kalmamak gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Koşar, öğrencilere irdeleyen, sorgulayan ve araştıran bireyler olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. 

Konuşmaların ardından dönem üç öğrencisi Gizem İdil Tunçbilek ile Basri Karanfil tarafından sunulan dans gösterisi beğeni topladı. 

Daha sonra yüksek lisans öğrencisi Rümeysa Taner moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Sağlık Alanında Multidisipliner Projeler: Fikirden Ürüne” başlıklı panele geçildi. Panele konuşmacı olarak katılan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi “Canlı Doku- Elektromanyetik Enerji Etkileşimlerinde Potansiyel Çalışmaların Önemi”, Prof. Dr. Ömer Çolak, Dr. Buket Şimşek, doktora öğrencisi Esra Süzen “Mühendislik ve Tıp Kesişiminde Akademik Fırsatlar”, Yüksek Mühendis Coşkun Çömlekçi de “Tıp-Mühendislik Projelerinde Ticarileşme Stratejileri” başlıklı konuşmalarını yaptı. 

 

Gün boyu süren programda öğrenciler proje ve sözlü bildiri sunumlarını gerçekleştirdi.

DİĞER HABERLER