İŞTE TÜRCAN'IN İFADESİ

İŞTE TÜRCAN'IN İFADESİ

18 Ağustos 2016 Perşembe 16:44

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda görüldü

Isparta’da devam eden paralel yapı davasının dün 4’üncü duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talip Türcan’ın açıklamaları damga vurdu.    

Türcan, üniversitedeki paralel yapı kadrolaşmasından operasyon öncesi ABD’ye kaçtığı iddia edilen Prof. Dr. Numan Tamer’i sorumlu tuttu.

17/25 öncesi bu yapı ile mücadele ettim. Bu yapının üniversitedeki adı Numan Tamer’dir ve kadrolaşmadan sorumludur. Bu yapının içinde olan birisi olsam Fetullah Gülen’e hakaret etmezdim.

Şimdiki Sağlık Kültür ve Spor(SKS) Dairesi Başkanı Ümit Yavuz’un daire başkanlığına atanması için Hasan İbicioğlu tarafından sorulduğu zaman bende Yavuz’a, ‘paralelci misin’ diye soruduğumda ‘hayır’ cevabını alınca atanmasında bir sorun görmedim. Afrika ve Mozambik ziyaretinde Isparta eski valisi Memduh Oğuz tarafından davetli olarak gittim, uçağa binene kadar heyette kim vardı bilmiyordum bile.

Amerika ziyaretinde de üniversitenin resmi görevlisi olarak gittim.

Başkan sordu: “paralel ile mücadele için geldim diyorsunuz,bu yapının üniversitedeki yöneticisi kim? Ne gibi faaliyetleri var?”

Bu yapı çok gizli bir yapı, ben bu yapının üniversitedeki en üstünde Numan Tamer olduğunu biliyorum. Başka kim var deşifre edemedim.Faaliyetlerini de çok gizli yürütüyorlardı. 

DİĞER HABERLER