HOCAMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Hocamıza yapılan saldırıyı kınıyoruz

27 Nisan 2024 Cumartesi 14:05

Diyanet-Sen Isparta Şube Başkanı Mevlüt Tosun, “İlimiz Sütçüler İlçesi Aşağı Yaylabel Köyü Çukur Mahalle Camii İmam Hatibi Ahmet Cemal Hoca ilçeden görev yerine dönerken Sarıkök Mahallesi mevkiinde bulunduğu sırada arkasından araçla gelen İsmail Y.  isimli şahıs tarafından sözlü ve fiili tehdit ve hakarete maruz kalmış, aracından inerek hocamızın üzerine yürümüş, yumruk ve ayağı ile darp etmiş, “seni burada barındırmayacağım burayı terket” diyerek boğazını sıkmış, gömleğini yırtmış ve karın ve baş bölgesinden yaralamıştır. Hocamız kendini savunmaya çalışmış ancak fiziki yapı itibari ile Muaffak olamamıştır. Daha sonra hocamızın üzerine aracı sürerek sözlü hakaretlerine devam etmiştir.

İmam Hatip Ahmet Cemal Hocamıza karşı yapılan darp, tehdit, baskı ve iftira kabul edilemez. Hocamızın, herhangi bir şahıs tarafından darp, tehdit ve iftiraya maruz kalması, ilimize en uzak bir ilçenin en uzak köyünde, Antalya il sınırına yakın bir bölgede,  zor şartlar altında görev yaparken böyle bir olayın meydana gelmesi üzüntümüzü bir kat daha artırmıştır. Görevlilerimizin amiri bellidir, kimsenin kulu ve kölesi değildir. Din gönüllüsü hocalarımızın birileri tarafından darp ve  tehdit edilmesi kabul edilemez. Ahmet Cemal hocamıza geçmiş olsun diyoruz. Bu davranışı gerçekleştiren şahsı kınıyoruz. Olay yargıya intikal ettiği için, süreci takip edeceğimizi ifade ederken, arkadaşımızın yalnız olmadığını DİYANET-SEN ailesi olarak amasız, fakatsız, lakinsiz yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz.

İlçe Müftümüz Ahmet Karakaya konuya muttali olur olmaz olayın suhuletle çözüme kavuşturulması için örnek bir davranış sergilemiştir. Bu davranışlarından ötürü Müftü Bey’e teşekkür ediyoruz.

Yönetim Kurulu adına, tekrardan Ahmet Cemal hocamıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu olay sadece Ahmet Cemal hocamıza değil, tüm din gönüllüsü hocalarımıza yapılmıştır. Bu davranışı gerçekleştiren şahsı kınıyoruz. Sorumluların cezasız kalmaması için konuyu takip edeceğiz” dedi.

DİĞER HABERLER