ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ÇIRPINIYORUZ AMA NEREYE KADAR

Elimizden geldiğince çırpınıyoruz ama nereye kadar

20 Mayıs 2024 Pazartesi 10:06

Isparta’da 35 yıldır köftecilik yapan 55 yaşındaki Ali Azak, mesleğinin üzerine ekonomik sıkıntılar bindiğini söyledi.

Yayla Mahallesi’ndeki büfesinde mesleğini en iyi şekilde icra etmeye çalıştığını belirten Köfteci Azak, “biz çok para kazanıyor olsaydık hepimizin altında son model araçlar olurdu” diyerek açıklamalarda bulundu.

Et, ekmek ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiklerini belirten Azak; “Bu mesleğe saygı duyuyorum ama son 5 yıldan beri mesleğimizin üzerine binen ekonomik sıkıntılar, mesleğimizde hiç çıraklık yapmadan girmiş olan insanların sadece para kazanma kaygısıyla bu işi işlemeleri mesleği çok zor bir hale getirmeye başladı. Bu gelecek yıllarda daha kötü olacak çünkü insanlar diyorlar ki; “Para gıdada” Hayır, biz çok para kazanıyor olsaydık hepimizin altında son model araçlar olurdu. Biz elimizden geldiğince bu mesleğe saygınlık kazandırmak, insanların karnını doyurmak ve gerçekten temiz ve lezzetli şeyler sunmakla yükümlüyüz. Bu şu anda gerçekleşmiyor çünkü et ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Ekmek ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Ketçap, mayonez, gibi bir sürü ürün kullanıyoruz, ki bu malzemelerin kalitesi gerçekten çok düştü. Türkiye şartlarında gerçekten kaliteli malzeme çok pahalıya mal olduğu için üreten firmalarda kısıtlamaya gitti. Biz elimizden geldiğince çırpınıyoruz ama yani nereye kadar gideriz onu artık bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇIRAK YETİŞMİYOR”

Köfteci Azak, meslekte artık çırak yetişmediğini söyleyerek, şu şekilde devam etti; “Çırak yenişmiyor çünkü yeni eğitim düzeyimiz çok kötü. Bir insan üniversiteyi bitirip, 24-25 yaşında çıraklık yapamaz. O insanla uğraşamazsınız çünkü o insanın beklentisi, sizin buradan alacağının çok üstündedir. Çıraklarımız, ilkokulda ortaokulda gelirdi, para da kazanırlardı. Kazandıklarının ve çalıştıklarının kıymetini bilirlerdi. O parayla aldıklarının daha çok kıymetini bilirlerdi. Şu anda böyle bir düzen yok” dedi.

 

DİĞER HABERLER