KARDEŞİNE BÖBREĞİNİ VERDİ!

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 46 yaşındaki Rasim Gezginti'ye karaciğer, 29 yaşındaki Güldemet Kılınç'a da böbrek nakli yapıldı.

19 Mayıs 2016 Perşembe 22:04

Isparta SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi'nde iki hasta daha hayata tutundu. 2015 yılında önemli nakiller yapılan hastanede Rasim Gezginti karaciğer, Güldemet Kılınç ise böbrek nakli oldu.Karaciğer naklini gerçekleştiren Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesiYard. Doç. Dr. Zafer Sabuncuoğlu, hastanın genel durumunun iyi olduğunu söyledi. Yard. Doç. Dr. Sabuncuoğlu, "Bizim asıl teşekkür etmemiz gereken,vefat sonrası karaciğerini bağışlayan hasta ve hasta yakınları. Onların sayesinde bu duruma geldik. Karaciğer nakli bizler için uzun bir süreçti, bu süreci ekip arkadaşlarımızla beraber başarılı bir şekilde geçirdik. Şu an çok iyiyiz, ilerleyen dönemlerde taburcu edeceğiz. Bizim isteğimiz, bu hastalarımızın örnek olması, vefat sonrasında organ bağışlarının giderek artması ve bununla beraber hastalarımıza ikinci bir hayat verebilmek" diye konuştu.

Karaciğer nakli olan Rasim Gezginti de "Hocalarımız ellerinden gelen her şeyi yaptı. Tüm ameliyat ekibine teşekkür ediyorum. Siroz hastasıydım ama şu an annemden yeni doğmuş gibiyim. Ayrıca böyle bir fedakarlığı yaptıkları için organ bağışında bulunan kardeşimizin ailesine de teşekkür ederim" dedi.

Böbrek nakli yapılan Güldemet Kılınç, vatani görevini tamamlayan kardeşi 21 yaşındaki Muhammed Kılınç'ın böbreği ile hayata tutunduğunu söyledi. Ameliyat ekibine ve kardeşine teşekkür eden Kılınç,"Çok mutluyum. Kardeşimle gurur duyuyorum. Doktorlarıma tüm çalışanlara teşekkür ederim, ellerinden geleni yaptılar" diye konuştu.

Bağışta bulunan Muhammed Kılınç da uzun süre önce bu kararı aldığını, fakat vatani görevini yerine getirmeyi beklediğini anlattı.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. İhsan Yıldız ise organ nakillerinde asıl hedefin kadavra donörlüğünü artırmak olduğunu söyleyerek, "Bunun mümkün olmadığı durumlarda tüm dünyada olduğu gibi canlı vericiden nakillere mecbur kalıyoruz. Asıl ideal olan organları kadavra donörden temin edebilmektir. Bu konuda tabi ki insanlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

 

DİĞER HABERLER