KASNAK MEŞESİ ORMANI KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLDİ

KASNAK MEŞESİ ORMANI KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLDİ

11 Kasım 2019 Pazartesi 10:37

ISPARTA'nın Eğirdir ilçesi sınırlarında bulunan Kasnak Meşesi Ormanı, kesin korunacak hassas alan ilan edildi. Gerekçeli karar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla resmi gazetede yayınlandı.

Kasnak Meşesi Ormanı doğal olarak sadece Isparta sınırları içinde yetişiyor. Boyları 30 metreyi bulan ve dünyada doğal olarak sadece Yukarı Gökdere Köyü sınırları içinde yetişen 1300 hektarlık Kasnak Meşesi ormanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi. Karar resmi gazetede yayınlandı.

1987 yılında Tabiat Koruma Alanı ilan edilen Yukarı Gökdere köyü sınırları içinde bulunan 1300 Hektarlık Kasnak Meşesi'ne girişin yasak olduğu ve sadece Bilimsel Araştırmalar için özel izinle giriş yapılabilen ormanda boyu 30 metreyi aşan 650 yıllık kasnak meşeleri bulunuyor.

Kararda ise; Isparta İli, Eğirdir ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kasnak Meşesi Yetiştiği Bölge Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.

 

 

 

DİĞER HABERLER