KATİL ZANLISI TANIDIK ÇIKTI

KATİL ZANLISI TANIDIK ÇIKTI

28 Ocak 2019 Pazartesi 00:50

Yalvaç’ta kayıp olarak aranırken dün akşam içi su dolu 9 metrelik kuyuda cesedi bulunan Musa Kaplan'ın (41) ölümüyle ilgili gözaltına alınan Hasan Hüseyin Alipek (49), tutuklandı.

Uzun yıllar yurt dışında yaşadıktan sonra memleketi Yalvaç'a dönen Hasan Hüseyin Alipek, kanalizasyon sorununu gidermediği gerekçesiyle 2 yıl önce festival alanında esnaf stantlarını gezen Belediye Başkanına dışkı atmasıyla gündeme gelmişti.

Musa Kaplan'ın başı, karnı ve bacağından vurularak öldürüldüğü anlaşıldı.

İŞLEDİĞİ CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Yalvaç'a bağlı Bağlarbaşı köyünde oturan evli ve 2 çocuk babası Musa Kaplan, pazartesi günü 'ilçe pazarına gidiyorum' diyerek evden ayrıldı. Kaplan eve dönmeyince eşi Şemsinur Kaplan, jandarma ve polise başvuruda bulundu, sosyal medyadan da kayıp ilanı paylaştı.

Musa Kaplan'ın en son Kızılca Mahallesi Sığırlık bölgesinde Hasan Hüseyin Alipek ile birlikte görüldüğü ihbarı üzerine aramalar bu yönde yoğunlaştırıldı. Bölgede yapılan aramalarda, dün akşam, 5 gündür kayıp olan Musa Kaplan'ın cansız bedeni su kuyusunda bulundu. Yaklaşık 9 metre derinliğinde, içi su dolu kuyudaki ceset, Isparta Valiliği AFAD ekipleri tarafından çıkarıldı. Başında, karnında ve bacağında kurşun yarası bulunan Musa Kaplan'ın cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Yalvaç Devlet Hastanesi'nin morguna konuldu.

 

DİĞER HABERLER