GAZZE İÇİN YÜRÜDÜLER

Gazze için yürüdüler

20 Mayıs 2024 Pazartesi 16:54

Yalvaç’ta geçtiğimiz cumartesi günü STK’ların öncülüğünde Gazze mitingi yapıldı ardından ortak basın açıklaması düzenlendi.

Yalvaç Kapalı Pazar yerinden başlayan yürüyüş, Anlatan Meydanında basın açıklamasıyla devam etti.

STK’ların adına basın açıklaması yapan Ali Uslu konuşmasında;

Değerli basın mensupları, Kıymetli Yalvaç halkı,

224 gündür bütün dünyanın gözleri önünde işgal çetesi, ABD'nin de desteğiyle insanlık adına ne varsa yakıp yıkıp tahrip ediyor. Buna karşı ise Gazze halkı dünyanın şerefini kurtarmak için varoluş mücadelesi veriyor. Bizler de bu direnişe destek vermek için 7 ayı aşkın bir süredir meydanlardayız. Kardeşlerimizin yalnız olmadığını dualarımızla, sloganlarımızla, açıklamalarımızla ve infaklarımızla bütün dünyaya ilan ediyoruz.

Gazze savaşı, tüm algıları, mevcut kavramları alt üst etti ve uluslararası yapıların işlevsizliğini gün yüzüne çıkarttı. Devasa haçlı ordusu karşısında Gazze’nin her yerinde müthiş bir şekilde direnen mücahitler tüm imkânsızlıklara ve yalnızlığa rağmen tarih yazmaya devam ediyorlar. Onlar mücadeleleri ve ödedikleri bedeller ile örnek bir duruş sergilemeye devam ediyorlar.

Gazze’de katliam var ama aynı zamanda da izzetli bir direniş var. Aksa Tufanı, İsrail’in yenilmez denilen ordusunu ve istihbaratını yerle bir etti. Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugaylarını yıkamadı. Gazze’deki direniş, imanın ne büyük bir güç olduğunu, batının bizlere sunduğu modern köleliğin karşısında sadece Allah’a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğunu bizlere gösterdi.

1948 yılından beri işgal edilmiş toprakların her bir tarafındaki mücahitlere ve dünyanın her bir yerinde sabırla ve imanla sebat eden Filistin halkına selam olsun.

Kurban veren ve vermeye devam eden, dünyanın en dehşetli gücüne karşı kahramanca direnen Hamas’a selam olsun.

Birbirine sabrı tavsiye eden ve cihadı bir şiar olarak benimseyen, teslim olmayı reddeden Filistin halkına selam olsun.

Binlerce şehit veren, evlatlarının binlercesi tutsak alınan, yaralanan, tutuklanan; evlerini bombardımanlara ve toprak gaspına kurban veren Filistin halkına selam olsun.

Bugün burada Yalvaç Filistin’e Destek Platformu olarak Gazze’de kardeşlerimize yapılan zulmü unutmamak ve unutturmamak adına toplanmış bulunmaktayız. Gazze’yi gündemimizden düşürmeyelim. Bu soykırıma tepkimizi yaptığımız eylemlerle gösterelim. Dualarımızda kardeşlerimizi unutmayalım. Elimizden ne geliyorsa yapalım. Eli kalem tutanlar bu davayı yazsınlar. Hitabeti güçlü olanlar bu davayı konuşsunlar. Herkes bir şey yapsın ama asla sessiz kalmayalım. Çünkü sessizlik bu davaya yapılmış en büyük haksızlıklardandır. Çünkü sessizlik Gazze’deki küçücük yavruların ölümüne de susmaktır.

Bir yandan boykotu en şiddetli şekilde uygulayacak, basın açıklamalarını en sert ve en geniş katılımla yapacağız. Çocuklarımıza Filistin’i, Kudüs’ü ve Gazze’deki mücahitleri anlatacağız. Onlara Kudüs ile İstanbul’un; Gazze ile Diyarbakır’ın aynı şey olduğunu öğreteceğiz. Arkamızda Filistin ve Kudüs için mücadele edecek, en azından Allah için İsraile buğz etmeye devam edecek nesiller bırakacağız.

Şairin dediği gibi:

Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!

Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!

Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

 

Herkesin yaptığının ve yapması gerekirken yapmadıklarının hesabının sorulacağı o dehşetli kıyamet gününde yüzümüzün kara olanlardan olmaması için, Allah’ın gazabına uğramamak için, Gazze’de suçsuz yere öldürülen sabilerin ahını almamak için mücadele etmek durumundayız. Aksi takdirde yarın huzuru mahşerde bunların hesabını vermek kolay olmayacaktır.

Katil çetesi İsrail, vahşette sınır tanımadığını, Basın mensuplarının ailelerini ve Yardım Kuruluşlarının görevlilerini alçakça katlederek tüm dünyaya gösteriyor. Katlederek bu onurlu halkı sindireceğini zannediyor. Kendi çocuklarının kanını halkının çocuklarından ayırmayan böyle yöneticileri olan bir halkı yenemeyeceksiniz ey katil sürüleri, Vallahi yenemeyeceksiniz, Billahi yenemeyeceksiniz…

Zalim Siyonistlerin katliamı karşısında çocukların ve kadınların feryadı arşı alayı titretiyor. Artık bu yaşananlara yüreklerimiz dayanmıyor. Bu sabilerin ahı tüm dünyayı yakacak. Ey İdareciler, Ey Ümmet, Ey Vicdan sahipleri bu katliamı durdurmak için daha fazla gayret etmeliyiz. Kardeşlerimiz katledilirken hiçbir şey olmamış gibi yaşamak, bu soykırımı normalleştirmek, bu soykırıma alışmak ne acı bir şeydir.

Kendini İslam'a ve Mescidi Aksa’ya adamış Gazze halkına buradan selamlarımızı iletiyoruz. Sizin izzetli duruşunuz tüm dünyayı hayran bırakıyor. Zalim Siyonistler yaptıklarının hesabını elbette verecek ve cehenneme sürüleceklerdir. Sizler ise bu ödediğiniz bedel karşısında cennetin en güzel makamlarında ağırlanacaksınız inşallah.

Yalvaç Filistin’e Destek Platformu olarak buradan tekrar yüksek sesle ifade ediyoruz ki Mescid-i Aksa, Gazze ve tüm Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz.  Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikâyesidir. Bu hikâyenin bütün kahramanlarını buradan bir kez daha selamlıyoruz.

Gazze direnişinin Türkiye'nin milli güvenliği açısından da önemi dikkate alınarak bedeli ne olursa olsun insani yardımların bölgeye ulaşmasının önündeki tüm engellerin kaldırılması için derhal harekete geçilmeli ve inisiyatif alarak uluslararası kurumlar da hareke geçirilmelidir. Acil ateşkesin sağlanması ve İsrail'in Gazze'yi tamamen terk etmesi için siyasi ve diplomatik bütün kanallar kullanılmalıdır.

Son olarak sözlerimi dünyanın dört bin yanında üniversite kampüslerinde intifada ateşini yakan vicdan ve yürek sahibi üniversiteli gençlere selam vererek bitiriyorum. Selam olsun o gençlere ki Siyonist İsrail’in en büyük destekçisi olan batının göbeğinde ahlak, vicdan ve insaniyet örneği oluyorlar. Dünyanın dikkatini yeniden Gazze’ye çekiyorlar. Lisan-ı hal ile cihad ve tebliğ yapıyorlar.

Kahrolsun ABD! Kahrolsun İsrail, Kahrolsun küresel emperyalizm!

Yaşasın Gazze direnişimiz! Yaşasın, nehirden denize özgür Filistin! Yaşasın küresel intifada...

Değerli basın mensupları ve kıymetli Yalvaç halkı,

Basın açıklamamız burada sona ermiştir. Filistin halkı için hazırladığımız kermesimize katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. Konularına değindi.

 

DİĞER HABERLER