Kitap fuarında öğretmen yazarlara yoğun ilgi
HABER/ Gizem SARIKAYA- Isparta Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Kitap Fuarı’nda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında öğretmen yazarlar, kitaplarını okurlarla buluşturdu. Öğretmenler, fuarın gerçekleşmesine katkı sağlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak ve fuarda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Çocuklara yönelik öğüt kitaplar yazdığını anlatan Işıl Aydın, tüm sorunların çözümünün çocuklardan geçtiğini söyledi. Aydın, açıklamasında; “Ülkü İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni olarak şu anda görev yapmaktayım. 8 tane çocuk kitabım var, çocuklara öğüt veren yazılar yazmaktayım. Özellikle “Su Damlası Lulu, günümüzün problemi olan su sorununu anlatmaktadır. Suyu dikkatli kullanmalıyız. Bir damla su hayat kurtarır, her damla suyu dikkatli kullanmalıyız. Göllerimizi, derelerimizi, denizlerimizi kirletmemeliyiz, çeşmelerimizi boşa akıtmamalıyız. Kitaplarımda böyle küçük küçük öğütler veriyorum çocuklara. Diğer kitaplarım da mesela “Ayşe Lavanta Kokulu Köyünde Yumuşacık Yatağında Rüyalarda” kitabımda da küçük bir kızın düşlerini, rüyalarını anlattım. Bu şekilde küçük öğütler veriyorum. Tüm sorunların çözümünün çocuklardan geçtiğini düşünüyorum. Çocuklarımızı ne kadar iyi eğitirsek, onlara küçük yaşta kitap okutursak ileriki yaşlarda daha mutlu olacaklarına inanıyorum. Bu anlamda kitap fuarlarının çok anlamlı olduğunu, çocukların gelmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Dr. Mehmet Pektaş, öğretmen yazarlar olarak çocukların pedagojik olarak gelişimlerine katkı sağlayacak kitaplar sergilediklerini anlattı. Pektaş; “Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeniyim. Güller, göller ve gönüller diyarı Isparta’da kitaplar gül açıyor ve Isparta Öğretmen Yazarlar Milli Eğitim Müdürlüğü standında öğretmen yazarlar olarak kitaplarımızı sergiliyoruz. Bizler öğretmen yazarlar olarak çocukların pedagojik olarak gelişimlerine uygun eserlerimizle buradayız. Onların akademik gelişimlerine katkı sağlayacak kitaplar sergiliyoruz ve “Kitaplar hayal dünyasına açılan kapılardır.” diyoruz. Okurlarımızı bu kitapları aralamaya bekliyoruz. Öğretmen yazarlar olarak kitap fuarında yoğun bir ilgi ile karşı karşıyayız. Öğrencilerimiz geliyor. Bu noktada herkesi öğretmen yazarlar standına bekliyoruz. 7’den 77’ye 32 kitabımla kitap fuarındayım. Kitaplarımız bu kitap fuarında sayısı 32’ye çıktı. 7’den 77’ye kitaplarımız mevcut” dedi.
İsmet Erdal, kitap fuarlarının, eğitim açısından öğrencinin kitapla buluşması ve yazan öğretmenleri görerek onları rol model almasının öneminden bahsetti. Erdal, açıklamasında; “35 yıllık edebiyat öğretmeniyim. Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam Hatip Lisesindeyim. Kitap fuarları, eğitim açısından değerlendirdiğimizde, öğrencinin kitapla buluşması, kitaba dokunması, görmesi, kitap ortamında bulunması, bu havayı teneffüs etmesi gerçekten çok kıymetli bizler açısından. Yani öğretmen yazarlar açısından şöyle bir önemi var: yazan, üreten insanların kıymetli olması, değerli oluşuyla alakalı, görünür hale gelmesi, öğrencinin rol model alması açısından, öğrenciye örnek olması açısından çok kıymetli. Onun için Milli Eğitim’in, eğitim camiasının, kendi ürettiği, içinden çıkardığı değerlere sahip çıkması gerekir. Milli Eğitim Müdürü bize bu konuda yardımcı oluyor, sağ olsun, öğretmen yazarlar için ayrı bir stand açıyor 2 senedir ve öğrencilerin bunu görerek belki içinde ‘Ben de yazabilirim, ben de böyle olabilirim’ noktasında bir heves oluşmasına vesile oluyor. Çünkü örnek olmadan yol alınmıyor. Onun için öğrencilerin bizleri burada görmesi, eğitim camiasının bizleri burada görmesi önemli. İnşallah sayıların artmasını, üreten öğretmenlerin göz önünde olması, görünür hale gelmesi önem arz ediyor. Onun için fuarlar da bizim için çok önemlidir” ifadelerinde bulundu.
Mutlu Gavcar, kitap yazmanın çok sancılı bir süreç olduğunu ve büyük emek gerektirdiğine değinen Gavcar; “Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde eğitim müfettişi olarak görev yapmaktayım. Ben aşk ekseninde bir kitap yazdım. Aşkın pek çok anlamı, kavramı, tanımı var. Ben de bu farklı anlamlara atıfta bulunarak “Aşk Olsun” ismini verdiğim bu kitapta, aşktan yola çıkıp aşka varmaya çalıştım. Şiirle denemeyi etle tırnak gibi harmanlayarak bir eser meydana getirdim. Bu noktada kitabımın çok özgün olduğunu düşünüyorum. 35 yıllık bir emek bu. Yazmak çok sancılı bir süreç; çok emek, özveri ve süreklilik istiyor. Ama çok da güzel bir duygu bu. Hem kitap yazmış olmak hem kitap fuarında bulunmuş olmak benim için inanılmaz bir duygu, heyecan kaynağı. Bu vesileyle fuarları düzenleyenlere de başta Isparta Belediyesi olmak üzere, teşekkürlerimi sunuyorum, devamını bekliyorum. Bu kitabımda zaman, mekân, şahıslar hatta ben değilim; önemli değilim. Yazdığım kitapta aşk olayının, aşk duygusunun değişik dalga boylarında, renk dalgalarında tezahürünü anlatmak istedim. Her insanın farklı yönleriyle, zaman zaman yaşadığı şekliyle yaklaştım olaya. Platonik, sembolik, mecazi, romantik, gerçek ya da ilahi boyutlarıyla aşkı yansıtmak, aktarmak istedim. Kitabımda hepimizin üstünde, herkesi saran aşkın bir manası var. Dolayısıyla umutluyuz, okuyucularımızı bekliyoruz” diye belirtti.
Mehmet Ali Karabay ise; “Isparta Halk Eğitim Merkezi’nde yemek ve pasta hocasıyım. Hazırlamış olduğum kitabımı daha çok kursiyerlerime hızlı ve uygulamalı eğitim vermek amacıyla hazırladım. Kursiyerlerim, yaptığım tatlı ve yemeklerin tariflerini yazmamı istiyordu. Ancak yazmak benim için zaman alıcı olduğu için böyle bir kaynak oluşturmayı tercih ettim. Bu kaynak sayesinde kursiyerler, tarifleri evlerinde ya da iş yerlerinde kolayca uygulayabiliyorlar. Eğer böyle bir kaynak olmasaydı, öğrendiklerini unutup yemekleri tam anlamıyla doğru şekilde yapamayabilirlerdi. Bu nedenle kitabımın oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Hazırladığım bu kaynağı yalnızca halk eğitim kursiyerleriyle sınırlı tutmak istemedim. Vatandaşlara da ulaştırmak için kitap fuarına getirdim. Kitap fuarı, böyle bir kaynağı tanıtmak için bizler açısından çok iyi bir fırsat oldu”.