KÖPEK UYUŞTURUCU TÜFEKLE VURDUKTAN SONRA SÜRÜKLENEREK ÇÖP KAMYONUNA ATILDI

KÖPEK UYUŞTURUCU TÜFEKLE VURDUKTAN SONRA SÜRÜKLENEREK ÇÖP KAMYONUNA ATILDI

12 Şubat 2019 Salı 13:11

ISPARTA'nın merkeze bağlı Kuleönü beldesinde sokak köpeğinin belediye yetkililerince uyuşturucu tüfek ile etkisiz hale getirilerek, sürüklenip çöp kamyonuna atılması güvenlik kamerasına yansıdı. Belediye Başkanı Sezayi Çakır, "Hangi sebeple olursa olsun bu olayı duyar duymaz gereken soruşturma açılmış ve idari ve hukuki işlem belediye görevliler ile ilgili yapılmıştır" dedi.

Olay geçen 7 Şubat tarihinde meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Kuleönü Belediyesi temizlik işleri ekipleri, bir evin ahırına kaçan köpeği uyuşturucu  tüfekle etkisiz hale getirdiği görülüyor. Daha sonra ise yerde sürükleyerek çöp kamyonuna attığı ve olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

"KÖPEĞİ BULAMADIK"

İhbar üzerine bölgeye giden Isparta Hayvan Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Sabri Kocabaş ve ekibi, güvenlik kamera görüntülerini izledikten ve detayla araştırma yaptıktan sonra savcılığa şikayette bulunduklarını söyledi. Kocabaş, köpeğe önce uyuşturucu atılıyor daha sonra ise sürükleyerek çöp kamyonuna atıyorlar. Ya canlı ölüyor yada çöp kamyonunda presliyorlar. Çöplüğe gittik ama köpeği bulamadık. Sadece tek vurulan hayvan olmadığını ve 1 haftadır yapıldığını öğrendik. Oradaki vatandaşlar genelde geceleri vurulduğunu söylüyor. Bizde olayın yakın takipçisiyiz. Barınağı olmayan belediyeler de gizlice benzer katliamlar yapılıyor. Belediyelere ceza kapsamına alınmadığı ve görevini yapmadığı sürece bu görüntüleri görmeye devam edeceğiz" dedi.

İDARİ VE HUKUKU İŞLEM YAPILDI

Kuleönü Belediye Başkanı Sezai Çakır ise, yaşanan olayın ardından açıklama yayınladı. Başkan Çakır; "Geçtiğimiz günlerde kasabamızda yaşanan ne gerekçesi olursa olsun hiç  bir şartta kabul edilemeyecek bir olay ile ilgili kamu oyunu bilgilendirerek böylesi kötü bir olayda bile menfaat beklentisi içinde olanların gerçek yüzlerini herkesin görmesini sağlamak için açıklama gereğini duyuyorum. Bir toplantı  için il dışında olduğum bir günde belediyemize bir şikayet gelmiş ve sokakta çocuklara saldıran bir köpek olduğu bildirilmiştir. Belediye görevlileri köpekleri uyuşturucu ile etkisiz hale getirip gereken müdahaleyi yaparken görüntülerde göründüğü gibi çok dikkatsiz ve içimizi yakan bir görüntüye sebep olmuşlardır. Hangi sebeple olursa olsun bu olayı duyar duymaz gereken soruşturma açılmış ve idari ve hukuki işlem belediye görevliler ile ilgili yapılmıştır" dedi.

"GÖRÜNTÜLERİ SERVİS EDENLER ART NİYETLİ"

Güvenlik kamerası görüntüleri servis edenler hakkında da şikayette bulunacağını belirten Başkan Çakır; "Şunu da belirtmek isterim ki, bu görüntüleri servis eden kişinin maalesef niyeti bu olayı ortaya çıkarmak ve suçlular ile ilgili gerekenin yapılması değildir. Bu görüntülerin yayınlanmaması karşılığında bizden talepte bulunmaları da bizi üzmüştür. Şiddetle reddettiğim bu çirkin teklif içinde gereken hukuki işlem yapılacaktır. Bizleri derinden üzen bu kötü muameleye maruz kalan köpeğimizin sağlık durumu iyi ve şuanda Isparta Belediyemize ait hayvan barınağında gözetim altındadır. Üzüntülerimi belirtirken bir kez daha suçlusu kim olursa olsun kasabamızda yaşanan bu olaydan dolayı herkesten özür diliyorum" diye konuştu.  

DİĞER HABERLER