KORONAVİRÜSE YAKALANAN PTT ÇALIŞANININ EŞİNDEN SKANDAL İDDİALAR

KORONAVİRÜSE YAKALANAN PTT ÇALIŞANININ EŞİNDEN SKANDAL İDDİALAR

08 Ağustos 2020 Cumartesi 15:45

ISPARTA'DA PTT Başmüdürlüğü'nde çalışan G.A.'nın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından eşi B.Ş.A., o süreçte yaşadıkları olayları anlattı.

B.Ş.A. skandal iddialar ortaya attı. İşte o ifadeler: "Eşim G.A., geçen Çarşamba akşamı rahatsızlandı. Ateşi çıktı. Kendisine kekik çayı yapmıştı. Ancak kekik o kadar çok kokmasına rağmen koku alamadığını söyledi. Bizde şikayetleri artınca bir tanıdığımız olan hemşireyi aradık. O  bize Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne gitmemizi söyledi. Hastaneye gittik bizi içeri bile almadılar. Daha sonra Şehir Hastanesi'ne gitmemizi söylediler. Özel aracımla eşimi tekrar hastaneye götürdüm. Bu kez Şehir Hastanesi'nde "Covid-19 gibi durmuyor. Biz tedavi edemeyiz" dediler. Daha sonra bizde SDÜ Araştırma Hastanesi'ne gittik. Burada da "Biz test yapamayız" dediler. Bende buna karşı "Eşim PTT'de çalışıyor. Günde bir çok kişiyle muhattap oluyor" dedim. Daha sonra "O zaman kan alalım" dediler. Bir de tomografi çektiler. Sonra biz tekrar eve gittik. "Sabah 6 gibi sonucunuz çıkar" dediler. Daha sonra Hastaneye gittik. Sonuçların temiz çıktığı söylediler. "Sürüntü testi yapalım" dediler. O teste koronavirüs testi pozitif çıktı. Testinin pozitif çıkmasının ardından hastaneye yatırıldı. 1 gün sonra taburcu edildi. Evimize giderken oda da kendi başına kalmasını istediler. "Tuvalet, banyosu kendisinin olsun başka kimse kullanmasın" dediler. Nesef darlığı problemi olursa geliriz dediler" diye anlattı.

Son 5 gün içinde temas kurduğu isimleri aldıklarını belirten B.Ş.A., "Beni bir kaç kere Sağlık İl Müdürlüğünden aradılar. "Bana test yapılmayacak mı?" dedim. "Yok test yapamayız" dediler. Bir problem olacak olursa 112'yi arayın  dediler. Şimdi evimizde karantinadayız dedi.

B.Ş.A. ayrıca benim eşime rapor verilmesini istedim. Ancak hastaneye yatırmadan rapor veremeyeceklerini söylediler. Bunun üzerine eşimin amiri kendisine idari izin verdi. 

DİĞER HABERLER