MAHKEMEDE FATİH CEBECİ'DEN ŞOK ÇIKIŞ

MAHKEMEDE FATİH CEBECİ'DEN ŞOK ÇIKIŞ

18 Ağustos 2016 Perşembe 17:04

Sanıklardan Eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Cebeci'da kendisine yönelik suçlamaları reddediğini, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenlerin idam edilmesi gerektiğini söyledi. 2003 yılında Büyük Birlik Partisi'nin  Anadolu Bölge Sorumlusu olarak görev aldığını, 2005 yılında ABD’nin Irak’ta yaptığı zulme başkaldırıp ABD Konsolosluğu önünde bir konuşma yaptığını  kaydeden Cebeci, "Paralelci birisi olsam, paralelin en büyük destekçisi olan Amerika’nın karşısında nasıl bu kadar dik durabilirdim" dedi.

Cebeci, İddianamede geçen otel kayıtlarım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızile yapılan görüşmeler ve Ak Parti Genel Merkezi’nin yürüttüğü Siyaset Akademisi Toplantıları kapsamında konaklamaya ilişkin olduğunu savundu.

SDÜ içerisinde FETÖ’ye karşı en çok kendisinin karşı durduğunu iddia eden Cebeci, "Bu sebeple de sürekli nefret ve düşman kazanan birisiydim. SDÜ eski rektörü Hasan İbicioğlu da bu sebeple Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ne müdür olarak beni atadı. Numan Tamer’in görevden alınmasının en büyük sebebi benim ve bu konu ile ilgili olarak 'Numan Tamer’in kellesini ben aldım” dediğim haberler çıktı" ifadelerini kullandı.

Rektör Hasan İbicioğlu'nun SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı ile"iyi arkadaşız" demesine anlam veremediğini ifade eden Cebeci,"Sen niye bu adamdan çekiniyorsun. Yoksa ellerinde kasedin mi var da susuyorsun" dedi.

DİĞER HABERLER