MALİYE KAMU ZARARI YOK DEDİ

MALİYE KAMU ZARARI YOK DEDİ

10 Temmuz 2014 Perşembe 16:02

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı'nın da bulunduğu bazı yöneticiler hakkında ihaleye fesat karıştırmak iddiası ile açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.


GÖREVDEN ALINAN AZİZ BAYRAK ŞİKAYET ETMİŞTİ

SDÜ'nün eski Genel Sekreteri Aziz Bayrak tarafından ihaleyefesat karıştırma iddiası ile açılan davanın ilk duruşması Isparta 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Rektör Hasan İbicioğlu'nda katıldığı davada bilirkişi raporuna itiraz edilirken, mahkeme heyeti yeni bilirkişi raporunun oluşturulması için mahkemeyi 12 Eylül 2014 tarihine erteledi.


IRLAYICI 20 YILDIR İHALE YAPIYOR

Öte yandan mahkemede Defterdarlık tarafından kamu zararı olmadığı yönünde dilekçe sunulurken, hakkında dava açılan İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı ve ibicioğlu hakkında hukukcular "Bu mahkemeden ceza almayacaklarını söyledi. Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı'nın 20 yıldır üniversite görev yaptığı hakkında şimdiye hiçbir soruşturma dahi açılmadığı söyledi. Kaldı ki yapılmayan bir ihaleye nasıl fesat karıştırıldığını anlamadıklarını aktardı. 

İHALE YAPILMAMIŞ

Üniversite yetkilileri ihaleye çıkıcak yeri uygun görmeyerek kendi içlerinde ihaleyi iptal etmişler. Yani böyle bir ihale yapılmamış.

DİĞER HABERLER