MECLİSTE TARİHİ ANLARDA NELER YAŞANDI

MECLİSTE TARİHİ ANLARDA NELER YAŞANDI

11 Kasım 2019 Pazartesi 16:52

Isparta Belediye Meclisi bugün Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında toplandı. Mecliste ITKM konusunu görüştü. TMSF'nin sunduğu protokol kabulü ile ilgili oylama yapıldı. Ak Partililerin 17 kabul, MHP ve İyi Partililerin 16 red oyuyla meclisten geçti. 

İŞTE TARİHİ OYLAMADA NELER YAŞANDI?

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Kamuoyu konuya hakim. Artık yeter 20 yıldır bitmeyen konuyu uzatmaya gerek yok. Burada bugün bu iş ya bitecek ya bitecek. Burada oylamayı yapalım kabul görmezse saygı duyarız kabul görürse yarından itibaren gümbür gümbür bu işi yapmaya başlarız. Amacımız bu. Hepimizin amacı buranın yapılması değil mi?" şeklinde konuştu.

MHP'li meclis üyesi ise, hepimizin amacı bu ama Isparta'nın menfaatleri noktasındadır dedi.  

Başkan Başdeğirmen; "Bugün mu aklına geldi Isparta'nın menfaati? Son 10 yıldır hiç birşey yapmamışsın da bugün mü aklına geldi Isparta'nın menfaati?"

MHP'li Meclis Üyesi tekrar söz alarak: "Size sunulan protokol 10 yıldır  bize dayatılan protokolün aynısı"

Başkan Başdeğirmen: "Ne alakası var 10 yıl önce TMSF mi vardı?" diyerek cevap verdi.

Başdeğirmen sözlerinin devamında; "Şu anda oylamaya geçiyorum Yıllardır dinliyoruz ve hala daha arkadaşlar dinlemek için talepte bulunuyor. Oylamaya geçiyorum. Bize TMSF'nin sunduğu protokolü kabulü ve bununla alakalı yetkileri anlamında şahsıma verilmesi anlamında oylarınıza sunuyorum" dedi.

AK Partili üyeler 17 kabul oyu verirken, MHP ve İyi Partililer 16 red oyu verdiler.

Başkan Başdeğirmen; "Değerli arkadaşlar şu anda Ak Parti'nin 17 oyuna karşılık İp ve MHP grubunun 16 hayır oyunu karşılık protokol kabul edilmiştir. Ispartamıza ve Ispartalımıza hayırlı olsun İnşallah dedi.

İşte bu tarihi konuşmayla ITKM protokol Mecliste kabul edildi.

DİĞER HABERLER