CEZA VE CEZA MUHAKEMESİ HUKUK DEĞİŞİKLİKLERİ ELE ALINDI

Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuk Değişiklikleri ele alındı

16 Mayıs 2024 Perşembe 16:01

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Alanında Yapılan Değişikliklerin Değerlendirilmesi Paneli” Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panelin açış konuşmasını Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Metin yaptı. Panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Prof. Dr. Yüksel Metin, ceza ve ceza muhakemesi alanında yapılan değişikliklerin ele alınacağını söyledi. Prof. Dr. Metin, “Bugün, ülkemizde de ceza ve ceza muhakemesi alanında yapılan değişiklikler, sorunlar, yapılması gerekenler detaylarıyla ele alınacak. Bu alanda dikkate alınması gereken sorunlar var. Hukukçular bu alanda duyarlı olmalı, çözüm önerileri geliştirmeli. Sorunlar ilke temelli tartışılmalı, doğru teşhis konulmalı.” diye konuştu.

Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Turhan ise ceza ve ceza muhakemesi hukuku alanında düzenlenen panelin bir başlangıç olduğunu devamının geleceğini vurgulayarak panelde ceza mevzuatında son dönemde yapılan yeniliklerin konuşulacağını söyledi. 

Açış konuşmalarının ardından panelin “Ceza Muhakemesi Hukuku Alanında Değişiklik ve Gelişmeler” konulu birinci oturumuna geçildi. Prof. Dr. Faruk Turhan başkanlığındaki panelde SDÜ Hukuk Fakültesi araştırma görevlileri Gökçe Tunç, Ozancan Belci, Kıvanç Şentürk, Tuğba Kayan sunumlarını yaptı. 

Daha sonra “Ceza Hukuku ve İnfaz Hukuku Alanındaki Deşiklik ve Gelişmeler” başlıklı panele geçildi. Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hasan Çataklı başkanlığında gerçekleşen panelde, Doç. Dr. Emre Tulay, Dr. Öğretim Üyesi Hasan Çataklı ve Araştırma Görevlisi Neslihan Demirkol sunumlarını gerçekleştirdi.

DİĞER HABERLER