METİN FEYZİOĞLU ISPARTA'YA GELDİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof.Dr.Metin Feyzioğlu, basın mensupları ile bir araya geldi. 4 ana başlıkta kendisine sorulan soruları yanıtlayan Feyzioğlu’nun hedefinde AK Parti ve Cumhurbaşkanı vardı.

16 Ekim 2015 Cuma 14:21

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof.Dr.Metin Feyzioğlu, basın mensupları ile de bir araya geldi. Soruları yanıtlayan Feyzioğlu,  Türkiye’nin duygusal anlamda bir kopuşun içine sürüklendiğini söyleyerek, “Bize nasıl millet olacağımızı düşündüren olaylar yaşıyoruz. Bugün kararlı ve akıllı olma zamanıdır” dedi ve Ankara Katliamı’na dikkat çekti. Feyzioğlu, “Geçmişten gelen acıları ve gururları biriktirseniz millet olursunuz" diyen Feyzioğlu, "Katliamda kaybettiklerimizi ıslıklayanlar, saygı duruşuna geçen futbolcularımızı protesto edenler, küçücük beyinlerinde sözde 'PKK'ya karşı çıkıyoruz' diye düşünerek, PKK'nın bilinçsiz işbirlikçiliğini yapmışlardır. Bugün kararlı ve akıllı olma zamanıdır. Anlık heyecanlara kapılarak birbirimizi boğazlama zamanı değildir" dedi.



 

BÖYLE KARAR GÖRMEDİM

Ankara'daki patlamadan 3- 5 gün önce istihbarat geldiğini vurgulayan Feyzioğlu, "Niçin güvenlik tedbiri alınmadı, nerede aksaklık oldu" diye sordu. Güvenlik tedbirlerini almayı, istihbarat almayı bilen birimlerin önce 'cemaatçi değil' diye katledildiğini sonra ise 'cemaatçi' diye gönderildiğini savunan Metin Feyzioğlu, "Sizin yanınızda sadece cumhurbaşkanına yüzde 100 biat edeceğini düşündüğünüz, tecrübesiz, eğitimsiz insanlar mı kaldı? Bu sebeple itiraz ettik. Reddedildiğinde Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğim. Resmen benim adımla gidecek. Anayasa Mahkemesi'nde doğru çizgiyi bulacağına inanıyorum. Sulh Ceza Hakimi yayın yasağı değil, eleştiri yasağı yazmış. Ben bunca yıllık hukukçuluk hayatımda böyle bir karar görmedim. İçindeki ne ise dışına vurmuş. 'Eleştirmeyin cumhurbaşkanımı' diyor, 'kıymayın' diyor" diye konuştu.

YENİ TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Metin Feyzioğlu, AK Parti’nin Yeni Türkiye ifadesini de ele aldığı açıklamasında, “Yeni Türkiye diyenler aslında yeni Suriye demiştir” dedi. Feyzioğlu, “Geçmişi ve geleceği birlikte kucaklayan her yurttaşı Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olmaktan gurur duyan asli unsurlar sayarız" diyen Feyzioğlu, "İşte bu Türkiye Cumhuriyeti'nin temelidir. Yeni Türkiye ise bunları reddetmeye meyletmiştir. 'Yeni Türkiye' diyenler aslında 'Yeni Suriye' demiştir. Köklü hiçbir kurumun başına konan yeni kelimesini de bu anlamda kabul etmiyorum. Yeniden Türkiye Cumhuriyeti diyorum. Ama elbette dünden, iyilerinden ve yanlışlarından ders alarak dünün yanlışlarını bugünün yanlışlarına mazeret kılmayarak gençlerimiz için yeniden Türkiye Cumhuriyeti diyorum" dedi.

‘TÜRK HÜKÜMETİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof.Dr.Metin Feyzioğlu, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri nedeniyle İsviçre'yle davalık olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i AİHM’in haklı bulmasını da değerlendirdi.

‘RTÜK İTİRAZI DİKKATE ALDI’

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof.Dr.Metin Feyzioğlu, bazı televizyon kanallarının çeşitli yayın platformlarından çıkartılması hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na gönderdiği yazının kabul edildiğini de açıklamasına ekledi.

Feyzioğlu, IŞİD’ de de yüklenerek, “Türkiye, komşularının toprak bütünlüğüne göz dikmeseydi, rejimleri terör örgütlerini kullanarak değiştirmeye kalkmasaydı, dünyanın 'kafa kesen teröristler diye' tereddütsüz terör örgütü sınıfına yerleştirdiği IŞİD vahşilerine sınırlarını, 'Bunlar sinirli öfkeli çocuklar' diyerek sonuna kadar açmasaydı, Türkiye'nin hastanelerinde tedavi edilmeselerdi, acaba IŞİD kontrolsüz şekilde güçlenir miydi?" dedi.

DİĞER HABERLER