MHP'DE SAFLAR BELLİ OLUYOR

Nurettin Arkan - Yalvaç - Milliyetçi Hareket Partisi’nde tüzük değişikliği isteyen Genel Başkan adaylarının başvurusu mahkeme tarafından kabul edildikten sonra partide siyasi kulislerde hızlandı. Partililerden kimileri Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin arkasında dururken kimileri de Genel Başkanlığa aday olan diğerlerinin yanında yer alarak saflarını belli etmeye başladı.

20 Şubat 2016 Cumartesi 14:43

1 Kasım seçimlerinden sonra partide yaşanan oy düşüşü ile birlikte Meral Akşener ve Sinan Oğan gibi isimlerin harekete geçmesi ile başlayan siyasi hamlede Devlet Bahçeli ‘2018 yılına kadar Kurultay yaptırmam’ demesine rağmen adaylar boş durmadı. İşte o tarihlerden itibaren MHP’de Genel Başkanın değişmesini isteyenler arasında yer alan Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü safını iyiden belli etti.

Çarşamba günü Belediye Meclis üyeleri Turgut Mutaf, Mehmet Buğdaycı, İbrahim Şen, Mümin İnanıcı, eski milletvekili Nevzat Korkmaz ve MHP İlçe yönetiminden bazı isimlerle Ankara’ya giderek Meral Akşener ile görüştü.

Ankara Ticaret Merkezi’nde Meral Akşener’in ofisinde gerçekleşen toplantıda Yalvaç Heyeti Akşener’e desteklerini ifade ettiler. Akşener’in Yalvaç Heyeti ile başlayan görüşmelerine diğer il ve ilçelerden gelen destekçileri ile devam edeceği öğrenildi.

BAHÇELİ UYARMIŞTI

MHP lideri Dr Devlet Baçeli’nin ameliyatın ardından hastaneden taburcu olduktan sonra yaptığı açıklamalarda tüzük değişikliği isteyen lider adaylarının listesine imza atan partilileri mercek altına aldığı ve partiden ihraç edebileceği yönünde açıklamalarda bulunduğu ifade edilmişti.

Mahkeme kararı gereği yapılacak olan tüzük değişikliğine ilişkin erken genel kurulda Bahçeli’nin yeniden Genel Başkan seçilmesi halinde diğer adayları destek veren partililerin durumlarının ne olacağı o zaman belli olacak. Dolayısı ile Başkan Tütüncü ve kurultay delegelerinden karşı imza verenlerde bu durumda topun ağzında yer almış olacak.

 

DİĞER HABERLER