MHP'DE SICAK GELİŞME

MHP'de önce tüzük sonra da genel başkan değişikliği için başlatılan kurultay sürecine yönelik delegeler imzalarını attı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin güçlü olduğu Isparta'da 10 üst kurul delegesinden 7 si değişim için tüzük değişikliği için imza verdi. Tüzük değişikliği yapılması için İmza verenlerin arasına son olarak MHP Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz’da katıldı.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 12:45

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 1 Kasım seçimlerinden sonraki oy kaybına ilişkin tartışmalar giderek büyüyor. Parti içi muhalefetin yönetim değişikliği için ortaya koyduğu kurultay süreci tüm yurt genelinde dalga dalga yayılmaya başladı.

Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener'in genel başkan adaylığına ilişkin iradesini koyması MHP'de kurultay sürecinin hızlanmasına neden oldu. Gelinen son noktada ise   dün Ankara’da kongre için bir araya gelen partililer ile birlikte  Meral Akşener kendisine destek için Ankara’da toplanan binlerce partiliye seslenerek: Valilik ve emniyetin yazılı talimatını görmeden kurultay alanından ayrılmayacağız’dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, kongre için 2018'i işaret etmesine rağmen değişim isteyen üst kurul delegeleri imzalar toplandı.

ÜST KURUL DELEGELERİNDEN 7 – 3

Milliyetçi Hareket Partisi'nin güçlü olduğu Isparta'da 10 üst kurul delegesinden tüzük değişikliği için 7 si imza verdi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN İMZA VEREN 

ÜST KURUL DELEGELERİ

MHP Isparta Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz,

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü,

 Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu,

Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala,

Merkez İlçe Eski Başkanı Alparslan Ekinci

Parti yöneticileri Nurettin Akgül ve Adnan Soylu değişimden yana olduklarını söylediler. ve imzalarını attılar.

Isparta'da diğer 3 üst kurul delegesinin imzası bulunmuyor

MHP İl Başkanı İsa Yalçın,

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,

Ülkü Ocakları Akif Çapraz,

 Bu durumda MHP Isparta'da Bahçeli'yi destekleyen üst kurul delegesinin kesin olarak 3 delegenin olduğu ortaya çıktı. Geri kalan 7 delegenin değişimden yana tavır alacağı edinilen bilgiler arasında.


DİĞER HABERLER