İKİ ÜNİVERSİTE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLDİ

İki üniversite arasındaki işbirliği güçlendirildi

07 Mayıs 2024 Salı 10:42

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak Erasmus+ KA171 programı çerçevesinde 2020 yılından bu yana partnerlerimiz arasında yer alan Komrat Devlet Üniversitesi ile olan işbirliğini daha da güçlendirdi. Komrat Devlet Üniversitesi Rektörü (KDÜ) Doç. Dr. Serghei ZAHARIA'nın Üniversitemize gerçekleştirdiği ziyaret sırasında iki kurum arasındaki mevcut mutabakat zaptının (memorandum of understanding) süresi uzatıldı.

Ziyaret kapsamında, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL ile Doç. Dr. Serghei ZAHARIA arasında gerçekleşen görüşmelerde, öğrenci ve personel değişim programlarının yanı sıra, çeşitli bilimsel ve akademik işbirliklerinin genişletilmesi konuları ele alındı. Görüşmelere aynı zamanda ISUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan GÖSTERİT, Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Ali COŞKAN, Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Nevzat GÜRLEVİK, Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Ümit YALÇIN ve Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Yakup SÖNMEZ de iştirak ettiler.

İmzalanan anlaşma ile iki üniversite arasındaki akademik köprülerin güçlenmesi ve sürdürülebilir bir işbirliği ortamının oluşturulması amaçlanıyor.

DİĞER HABERLER