MUHTARLARA BİLE SALDIRDILAR

MUHTARLARA BİLE SALDIRDILAR

03 Şubat 2017 Cuma 10:50

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kanal 32 Televizyonu’nda her hafta canlı yayınlanan Ne Var Ne Yok programına katıldı. Başkan Günaydın, geçen ay oldukça yoğun aralıklarla yağan kar yağışı sonrası kendisini eleştirenlere çok içerlediğini anlattı.  

ALLAH GÜÇ, KUVVET VERSİN DESENE BANA. HA GAYRET DE, GÜZELBİR ŞEY SÖYLE!

Öte yandan kar yağışı sonrası kendisine bazı eleştiriler geldiğini anlatan Başkan Yusuf Ziya Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:“Birinci kar yağışında çocuk oyuncağı gibi atlattık. Aslında 12 santimetre kar yapmıştı. İkincisinde de bir o kadar yağdı. Üçüncüsünde ise şehrimizin alt tarafında 305 santimetre, üstünde 45 santimetreyi geçen kar yağışı oldu. Bu arada hiç durmadan yağdı. Arkasından don olayı oldu. Bu kar da zorlanıldı. Ama şebeke ana yollarını kapatmadık. Fakat Isparta merkezde 1800 tane ara sokağımız var. Bu ara sokaklarımızda 3,5-4 metre yollarımız var.Zaten arabanın boyu 1,60-1,80 metre. Tam yanaşmamış geriye bir şey kalmıyor.Greyderler oralara giremediler. İnsanlar arabalarının üstünü açmak da sıkıntı yaşıyor. Sonra internette ‘nerede bu belediye başkanı’ diyorlar. Bunu 1 günde kim kaldırabilir? Allah’tan başkası kaldıramaz. O zaman sen belediye başkanına söz söylemek için bahane arıyormuşsun. Neden yapıyorsun bu hareketi? Allah güç,kuvvet versin desene bana. Ha gayret de, güzel bir şey söyle. Ama çirkin kelimelerle karşılaştık. O arada muhtarlarımızın büyük kısmı bunun farkına vardılar. Muhtarlar internette bana teşekkür ettiler. Bu sefer aynı insanlar muhtarlara saldırmaya başladılar. Muhtarlar onlara cevap vermeye başladılar.Sanki memlekete bir savaş oluyor. Ama giremediğimiz yerlerde kumlama yaptık.Arabalarımızın yetişemediği yerlerde el küreği yaptık. Bugün 4 tane daha araç siparişi verdik. Ayrıca kar atıcı bir ilave daha ettik. Karı alarak kamyona atan Erzurum’da araçlar var. Onlar incelendi. Onlardan da almak istiyoruz. 1800 ara sokağı da temizleyeceğiz. Ayrıca Emre Mahallesi’nde dağa çıkan yolun açılmasını istiyorlar. Bizim önceliğimiz hastanemiz, postanemiz gibi önemli yerler.

BAZI ÜLKELERDE EVİNİN ÖNÜNÜ TEMİZLEMEYENE CEZA YAZIYORLAR 

Almanya’da, Hollanda’da, İskandinavya ülkelerinde karda ev ve iş yerinin önünü temizlemezse ağır ceza var. Biz bütün kaldırımları temizlemeyi hedefliyoruz. 1 hafta içinde temizledik. Evinin önünü temizlemeyip de birinin kolu kırılırsa hastane masrafından, iş kaybına kadar bunların hesabını o şahsa yazıyorlar.Ayrıca ağır bir ceza da yazıyorlar. Ocağına incir ağacı dikecek tarzda rakam geliyor ceza geliyor. Bir kürek de sen sallayıver! Greyder ana şebekede gidiyor. Kenarlarda arabalar olduğu için onların etrafı kapanıyor. Don gelmeden 2 kürekle ön tarafa aç sabah da çık git oradan. Onu temizlemiyor. En tehlikeli yer Binbirevler’in en tepesindeki evlerdir, bir de Dere Mahallesi’nin yukarısıdır. Ben gece gündüz oralara gidiyorum kontrol ediyorum. O arada vatandaşın birisi eline küreği almış. Bana kürek sallıyor. 

DİĞER HABERLER