NASIL BİLİRDİNİZ RAHMETLİYİ?

NASIL BİLİRDİNİZ RAHMETLİYİ?

28 Ocak 2016 Perşembe 21:43

Bütün nebatatın baharda dirilmek üzere ölüm uykusuna yattığı bu kış mevsiminde, zenginişadamı Mustafa KOÇ’un programında olmayan beklenmedik ölümünden hemen sonra siyasi arenada unutulan Tunceli eski milletvekili Kamer GENÇ’in ölümü de haberlere düştü. Haberi duyunca ister istemez gülümsedim; “eyvah, şimdi çiçekler susuz kalacak” dedim.

 

Ayrıca aynı gün Ak Parti Atabey belediye başkanımız dostumuz Tevfik beyin babası Ali Ulvi ATASOY amcamız da hakkın rahmetine kavuşmuştu. 24 Ocak Pazar günü cenaze merasimine katılmak üzere Isparta Ak Parti Merkez İlçe Teşkilat başkanı Hakan bey ve belediyeden bir arkadaşım ile yola çıktık.

 

Atabey’deki cenaze töreni kalabalıktı. Merhum Ali Ulvi amcamızın oğlu Tevfik başkanımızın ve damadı Emniyet Genel Müdürümüz Celalettin LEKESİZ beyin tüm dostları da acısını paylaşmak için cenazedeydi. Tevfik beyin kadim dostu eski vekilimiz Recep ÖZEL bey de orada idi. İzinli olmasına rağmen sayın Isparta valimiz Vahdettin bey de oradaydı. Komşu illerimizin emniyet müdürleri ve mülki erkanı da oradaydı. Ayrıca birçok ilimizin emniyet müdürü ve bürokratları da taziye anlamında çelenk yollamışlardı. Cenaze namazından önce Hatay Müftüsü olduğunu öğrendiğimiz hocaefendi ölüm ve sabır konusunda güzel ve anlamlı bir vaaz etti. Buz gibi havaya rağmen cenaze namazını caminin önünde büyük bir kalabalık ile kılarak mezarlığa geçtik ve defin işlemini okunan sureler ve dualarla bitirdik. Taziyemizi yaptık ve Atabey’den Isparta’ya döndük.

 

Basından öğrendiğim kadarıyla Kamer GENÇ’in cenazesine Kılıçdaroğlu bey katılmış. Genç’in vasiyeti üzerine tabutuna Türk bayrağı serildi. Tunceli Cemevi önünde düzenlenen törenden sonra Nazimiye ilçesine bağlı Ramazan köyünde toprağa verildi. Sevenlerinin yanında törene Kamer Genç’in eşi ve Seçil Genç Cominotti isimli kızı da katıldığını öğrendik.

 

Evet, her şey Allah’tan. Doğum da ölüm de Allah’tan. Herkes ölümü er-geç tadacak. Baki’nindediği gibi önemli olan gökkubbede hoş bir sada bırakmakmış. İnancımıza göre ise hayırlı işler ve nesiller bırakmakmış. Ölünce arkanızdan susuz kalacak çiçekler değil. Çünkü öldükten sonra kimlerin amel defterinin kapanmayacağını ve hesabımızı nasıl vereceğimizi gayet iyi biliyoruz. Ya da bilmeyenler içinse kitaplarımız bildiriyor.

 

Toprağı bol olsun Kamer bey Çiçek pasajında ne yaptığını soran medya emnsuplarına yaptığı işikamufle etmek için çiçek suladığını söylemişti. Evliydi. Çoluk çocuk sahibi idi. Ama çiçek sulamayı da çok severmiş. Bunu da suladığı çiçeklerin mekânından ayrılırken kendi verdiği beyanattan öğrenmiştik.

 

Ali Ulvi ATASOY amcanın cenazesinde ise Atabey’li tanıdıklara “nasıl bir insandı?” diye sormuştum. Onlar da bana: Kimseye karşı üzücü ve kırıcı bir insan değildi. Kendi halinde halim selim bir insandı. Çok sevilen biriydi, demişlerdi. Sanırım suladığı çiçekler ve çiçeklerin sahipleri de Kamer GENÇ için ölümünden sonra aynı güzel hisleri paylaşmışlardır. Kamer bey kendi döneminde muhafazakârları ve özellikle de muhalif siyasileri çok üzmesinin yanında kendisi ile beraber her zaman hatırlanacak çiçek sulama gibi büyük (!) bir marifeti vardı.

 

Şimdi her ikisi de vefat ettiler. Ali Ulvi amca geride gayet başarılı bir belediye başkanı evlat ve torunlar bıraktı. Arkasından kendisine ve dünya Müslümanlarına dua edecek ve dünya Müslümanları için çalışacak nesiller bıraktı. Kamer bey de alevi bir yurttaş olarak kendi inanç ve itikadına göre bir şeyler ve sulanmış bir alay çiçek muhakkak bırakmıştır. Her ikisi de öbür dünyada sorgu melekleri ile nihayet karşılaşacaklar. Düşünsenize bir kere; Ali Ulvi amcanın elinde imanı, kıldığı namazları ve yetiştirdiği hayırlı evlatları. Kamer beyin elinde ise bir avuç çiçek…

 

İsmail TANIŞMAN—Isparta Ak Parti Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı 

DİĞER HABERLER