FAZLA MERAK 92 BİN TL'YE PATLADI

Linke tıkladı başına gelmeyen kalmadı

16 Mayıs 2024 Perşembe 11:38

Uzmanlar, polis, jandarma, adli merciler defalarca uyarıyor ama nafile. İnsanların kolay yoldan para kazanma merakları tüm uyarılara kulak tıkamaya ve sonucunda da hüsrana neden oluyor.
Son olayda Isparta merkeze bağlı AliKöy'de 33 yaşındaki F.G isimli kadın instagramda gezinirken 'Görevi Tamamla Para Kazan' yazan bir link gördü. Merak eden ve linke tıklayan F.G 'inboxdollars' yazan yeni bir link açılınca ona da tıkladı. Telegram'a yönlendirildiğini ve ardından burada ismini bilmediği bir şahısın ürün tanıtımı yapacağını bu sayede para kazanacağını söylediğini belirtti.  

YEMİ YUTTU

Telegramda tanıştığı şahısın hesabına para göndereceğini söylemesi üzerine banka bilgilerini paylaşan F.G, Jandarmaya verdiği ifadesinde 'Hesabıma 141 TL para yattı. Ancak daha sonra 10 gün içerisinde 3 ayrı banka hesabına benim hesabımdan 92 bin 307 TL para aktarıldığını fark ettim' diyerek dolandırıldığı iddiasyla şikayetçi oldu.

KOLAY KAZANILAN PARA TUZAKTIR

Uzmanlar sosyal medyada bu tür dolandırıcılık olayları ile sık karşılaşıldığını ve insanlara evden para kazanma, reklam izleyerek para kazanma gibi çok basit iş karşılığında yüksek kazanç vaat ederek kandırdıklarını belirterek, 'Sosyal medyada güvenmediğiniz hiç bir linke tıklamayın. Tanımadığınız insanlarla temasa geçmeyin' uyarısında bulundular.

DİĞER HABERLER