O İHALEYE SORUŞTURMA!

Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Akdeniz'in gündeme getirdiği sosyal tesis, yemekhane ve tuvalet bakım-onarım ihalesi teknik şartnamesini hazırlayan komisyon hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

10 Ekim 2016 Pazartesi 12:24

Akdeniz'in Orman Bölge Müdürlüğü Isparta Orman İşletme Müdürlüğü'nün yemekhane, sosyal tesis ve idari bina tuvaletleriyle ilgili hazırlanan ihale teknik şartnamesinde çok abartılı ve gösterişli malzemelerin tercih edildiğine ilişkin haberi gündem yarattı. Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Akdeniz'in cuma günkü sayısında 'Saray mı yapıyorsun' başlığıyla yayınladığı haber üzerine bir açıklama yaptı. Bölge Müdürü Tüfekçi, ihaleyi hazırlayan komisyon üyeleri hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çıkılan yemekhane, sosyal tesis ve tuvalet bakım-onarım ihalesi kapsamındaki teknik şartnamede belirlenen malzemelerden bilgisi olmadığını belirten Tüfekçi, "ben ihalenin detayını bilemem. İhale kapsamında hazırlanan teknik şartnamedeki kullanılması önerilen malzemeler bilmem mümkün değil. Bunlar teknik çalışmalar. Örnek resimleri konan malzemelerin nasıl ve neden seçildiğini bilemem. Bu konuda ihale komisyonu hakkında soruşturma başlattım. Konu araştırılacak. Gerçekten ilgililerin bir ihlali ya da abartılı bir çalışması varsa mutlaka cezalandırılacaktır"diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere Akdeniz'in cuma günkü sayısında 'Saray mı yaptırıyorsun' başlığıyla yayınlanan haberinde Orman Bölge Müdürlüğü için seçilen malzemelerin çok abartılı ve saraylara yapılacak kadar ihtişamlı olduğu vurgulanmıştı. Bakım-onarım ihalesi kapsamında hazırlanan teknik şartnameye konun malzemeler arasında siyah granit klozet, altın varaklı piriz, osmanlı gergi tavan gibi 5 yıldız ve üzeri oteller ile saraylarda kullanılan malzemeler yer alıyor.

DİĞER HABERLER