O TOPRAKLAR İMARA AÇILIYOR

Belediye Meclisi’nde yapı sektörünü rahatlatacak, Yakaörenlileri sevindirecek bir karar alındı.

10 Şubat 2018 Cumartesi 12:41

Yakaröen Köyü sakinlerinin Isparta’nın gelişim sahası olarak gördükleri Batıkent Mahallesi devamında

Gölcük Yolu’na kadar olan alandaki bölgenin imara açılması yönündeki talebi olumlu karşılandı. Isparta Belediye Meclisi, yapı sektörünü nefes aldıracak ve Yakaörenlileri sevindirecek tarihi bir karara imza attı.

Meclis, 60 hektarlık alanın imara açılması için ilk adımı attı.

İşte Meclis İmar Komisyonu kararı:

“Yakaören Köyü Muhtarlığı’nın 1/100000 ölçekli Antalya, Burdur, Isparta çevre düzeni planında Belediyemiz sorumluluk alanında kalan bölümün bir kısmında değişiklik yapılması teklifi 1/100000 ölçekli Antalya, Burdur, Isparta çevre düzeni planında Belediyemiz sorumluluk alanında kalan, Batıkent Mahallesi-Burdur Yolu-Yakaören Köyü-Gölcük, Milas Mesire alanı yolu arasında kalan mevcut planda Tardım Alanı olarak ayrılmış olan alanın Gelişme Alanı olarak değişiklik yapılması ve değişiklik için yetkili kurum olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulması komisyonumuzca uygun bulunmuştur.”

Hatırlanacağı üzere Yakaören Köylüleri, DSİ’nin Milas bölgesinde yapacağı gölet için gerekli sulama sisteminin bu topraklara yapılacak olmasını tepki göstermiş ve DSİ projesinden sulama sistemi bölümünü çıkartmışlardı. Daha sonra da Yakaören Köyü Muhtarlığı, Belediyeye 60 hektarlık alanın imara açılması için yazı vermişti.

 

DİĞER HABERLER