O ZİHNİYET BİR KÖŞEDE DURUYOR: ALLAH ONLARA FIRSAT VERMESİN!

O zihniyet bir köşede duruyor: Allah onlara fırsat vermesin!

23 Mart 2023 Perşembe 15:46

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Hatice Vildan Müftüoğlu, Gün Başlıyor programında siyaset serüvenini anlattı. 28 Şubat ve öncesi sürece işaret eden Müftüoğlu, başörtüsü zulmünü yapan zihniyetin bir köşede hâlâ durduğunu ileri sürerek “Allah onlara bir daha fırsat vermesin! ” dedi.

AK Parti Milletvekili Aday Adayı, Hatice Vildan Müftüoğlu Kanal32 Televizyonu’nda katıldığı Gün Başlıyor canlı yayınında Gazeteciler RuzinAzerhan ve Bora Tüfekli’nin sorularını cevaplandırdı.

Siyaset yolculuğuna çıkış serüvenini anlatan Müftüoğlu, “Düşünen, muhakeme eden her insan sebep sonuç ilişkisi kurar. Ankara Beştepe’de büyüdüm ben. Ankara başkentimiz. Başkentin çamur halini biliyorum. Günün bir bölümünde soğuk sularda çamurlu ayakkabılarımızı yıkama faslını yaşadığımızı hatırlıyorum. Çocukken soruyorsun:Burası başkent. Millet başka başkentlerde asfaltta yürürken biz neden çamurda yürüyoruz? Bu soruyu çok sordum kendime. O çocuk yaşlarımda.

Adnan Menderes idam edilmiş. Bir Başbakan neden idam edilir? Bu başbakan asıldıktan sonra halktan hiç kimse de” İyi ki asılmış!” dememiş.  Demek ki burada bir sıkıntı var.

Sütçülerliyim ben. Ankara’dan Sütçüler’e gidiyoruz. 12 saat sürüyor yol. Güvenli değil. Tek şeritli bir yol. “Bumudur dünyada ulaşım?” diye bunu düşünüyorsunuz.

Memlekette yoksulluğu görüyorsunuz. Köylüler kıyafet alamıyor, ”değişe gitmek” deriz; nohut veriyor, karşılığında başkalarının kullanılmış kıyafetlerini alıyor. Bunları düşünüyorsunuz sürekli; “Neden?”. Hep ‘neden?’ sorusuyla büyüdüm.

70’li yıllarda sağ-sol sebebiyle akan kanlarını düşünüyorum. Sağ sol çatışmalarında hayatını kaybeden gençleri düşünüyorum.

Yani bir şeylerhep ters gidiyor. Büyüdük ihtilâl oldu. Önce iyi bir şey sandık, çünkü kan durdu. Ama sonra görmediğimiz mahzenlerde işkenceler yapıldığını öğrendik.

Bu ihtilâli yapanları hiç kimse hayırla anmıyor. Sandık ki kan bitti. Meğerse başka bir hikâye yazılıyormuş. Bu defa da terör olayları ortaya çıktı. Gençliğimizde bu şekilde geçti.” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ YAPAN ZİHNİYET

HÂLÂ BİR KÖŞEDE DURUYOR

Başörtüsü ile ilgili yaşadıklarını anlatan ve ‘zulüm’ olarak nitelendiren Müftüoğlu, “Öğretmenliğe sınavla alınıyoruz. Fen Lisesi’nde görev yapmaya hakkım var. Puanım o noktada. Beni başörtülü olduğum için Antalya merkezden Serik İmam Hatip lisesine gönderdiler. Neden? Başörtülü olduğum için. Bu büyük bir haksızlık değil mi? Başörtülüyseniz devlet dairesine bile alınmıyorsunuz.“Devlet neden başka şeylerle uğraşmıyor da enerjisini bana ve başörtülülere harcıyor ?” diye düşündüm hep.

İnsanlara doğruyu hakikati anlatmak gerek. Allah muhafaza tekrar aynı zihniyeti başımıza getirirsek kaldığı yerden devam edeceğine inanıyorum.

Bu zulüm tekrar yaşanmasın istiyorum. O kadın hakları savunucuları neredeydi o zaman? Ben onların hiç birini görmedim.

O zihniyet köşede duruyor. Kaldığı yerden devam edecek. İnönü zamanında Kur’an-ı Kerim’in yasaklandığını tecrübe ettik, sonraki zamanları tecrübe ettik. Bir daha aynı hataya düşmemeliyiz.

Eskiden savaş, ateşli silahlarla yapılıyordu. Bugün algı operasyonlarıyla yapılıyor. Şu anda bir diktatör varmış da altında eziliyormuşuz gibi bir algı yaratılmaya çalışıyor. Oysa bunu söyleyenler, özgürlüğü sadece kendileri için istiyor. Halbuki “insan” merkezli bir yaklaşım içerisinde olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Hatice Vildan Müftüoğlu, “Bakın bir de özgürlük diye yutturulmaya çalışılan LGBT-İ davası var. Bu bir özgürlük falan değil. Korkunç bir şey. İnsan ırkına bir zulüm. Ciddi ve tehlikeli bir proje. İşte bu algı operasyonlarının, bu projelerin karşında durmamız gerekiyor. Özgürlüklerin içini boşaltmamamız gerekiyor” dedi.

Milletvekili aday adayı Hatice Vildan Müftüoğlu, “Bu ülkenin gerçek barış ve refahını güçlendirmemiz için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı inşallah yüksek bir oyla yeniden seçmemiz ve Meclis’te de yüksek bir oy oranına sahip olmamız gerekiyor” diye konuştu. (Bora Tüfekli)

DİĞER HABERLER