ÖĞRETMENEVİ ÖNÜNDEKİ AĞAÇLAR KESİLDİ

ÖĞRETMENEVİ ÖNÜNDEKİ AĞAÇLAR KESİLDİ

09 Nisan 2017 Pazar 16:36

Isparta, Yenice Mahallesi'ndeki kestane ağaçlarının katliamının acısını yaşarken yeni bir ağaç kesim olayı ile karşı karşıya kaldı. Isparta Öğretmenevi'nin bahçesindeki ve bina önündeki kaldırımdaki yetişmiş bir çok ağaç izin süreci tamamlandıktan sonra kesildi. Orman Bölge Müdürlüğü'nün bu ağaçların kesilmesine bu kadar basit bir şekilde izin vermesi dikkat çekiyor.

         Edinilen bilgilere göre, Öğretmenevi Müdürlüğü, yazlık bahçe olarak kullanılan alanın kenarındaki ağaçlar ile bina önündeki kaldırımdaki ağaçların kesilmesine müsaade edilmesi için önce Milli Emlak Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Milli Emlak Müdürlüğü'nden de Orman Bölge Müdürlüğü'nden ağaç kesimi için müsaade istendi.Ağaçların yüksek gerilim hattına zarar verdiği gibi çeşitli gerekçelerle kesilmesi Orman Bölge Müdürlüğü'nce 'ekonomik ömrünü doldurdu' gibi basit bir resmi dille izin altına alındı. Resmi kurumlardan alının izin doğrultusunda dün Öğretmenevi Müdürlüğü'ndeki yetişmiş ağaçların kesim işlemi gerçekleştirildi.Hafta sonu tatili nedeniyle Öğretmenevi'nde bulunan emekli öğretmenler kesime büyük tepki gösterdi.

BAŞKAN GÜNAYDIN TALİMAT VERDİ

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ın talimatı ile olay yerinde inceleme yapan Zabıta Öğretmenevi hakkında Doğaya zarar vermekten tutanak tuttu. Konu Belediye encümenin de değerlendirecek.


DİĞER HABERLER