PARALELİN YENİ OYUNU

Isparta’da paralel yapı ile mücadele sürerken, yapının bazı elemanlarının yaptıkları çok ilginç.

29 Ekim 2015 Perşembe 12:32

Paralel yapı, 1 Kasım seçimlerinde Isparta ve diğer illerde AK Parti’nin oyunun azalması ve Hükümetin icraatlarının etkisini azaltmak ve itibarsızlaştırmak için ilginç bir yönteme başvuruyor.

Yapının bazı mensupları tarafından son zamanlarda asılsız ihbarlar yapılıyor ve asılsız ihbarlarda ciddi artış gözleniyor. Bu ihbarları Hükümete ve AK Parti’ye yakın isimler yapmış gibi lanse ediyorlar, vatandaşları yanıltarak siyasi hedef gösteriyorlar. Kimin yaptığı tespit edilemeyen,profesyonelce yapılan asılsız şikayetlerle, Hükümetin sosyal amaçla hizmet veren sivil toplum kuruluşlarına, hatta eğitim veren kuran kurslarının tamamına karşı olduğu algısı yaratılmaya çalışılıyor. Sistematik bir şekilde yapılan şikayetler, seçim arefesinde arttı. Bunun amacının da 1 Kasım seçimlerinietkilemek olduğu belirtiliyor. Kayıt dışı paralel ekipler tarafından özellikle son on günde, Polise, Jandarmaya ve Maliyeye yapılan şikayetlerde vakıf denetiminde faaliyet gösterilen kuran kursları ve sivil toplum örgütleri hedef alınıyor. Faaliyetlerini ticari amaçlı yapmayan, üyelerinin çocuklarına sosyal amaçlı hizmet veren ve bunu bütün vatandaşların bildiği sivil toplum kuruluşları, kuran kursları, ismi tespit edilemeyen bayan sesli meçhul şahıslar tarafından “Evraklarının eksik olduğu, kayıtsız kreş olarak çalıştığı, makbuz vermeden para topladığı” gibi asılsız iddialarla şikayet ve taciz ediliyor. İhbar üzerine görevlilerin yaptığı denetimlerde ise, şikayet edilen derneklerin,kuran kurslarının evraklarının tam olduğu anlaşılıyor.

Kayıt dışı paralel yapının amacının, AK Parti’nin ve Hükümetin sivil toplum kuruluşlarını, vakıfları, dernekleri ve özellikle tüm kuran kurslarını hedef aldığı algısını yaratarak, vatandaşları yanıltarak 1 Kasım seçimlerine etki etmek olduğu belirtiliyor.

DİĞER HABERLER