PARASINI ALAMAYINCA MEZARLIĞI TEL ÖRGÜYLE KAPATTI

Isparta Belediyesinin 1999 yılında kamulaştırdığı ve mezarlık olarak kullanılan arazinin bedelinin ödenmediğini iddia eden mülk sahibi, alanı tel örgüyle çevirdi.

17 Mart 2015 Salı 12:52

Isparta Belediyesi'nin 1999 yılında kamulaştırdığı ve mezarlıkolarak kullanılan arazinin bedelinin ödenmediğini iddia eden mülk sahibi, alanıtel örgüyle çevirdi.

 

Binbirevler Mahallesi'ndeki Asri Mezarlığa gelen NureddinKaraman, Isparta Belediyesinin kamulaştırdığı ancak bedelini ödemediğini iddiaettiği 2 bin 400 metrekarelik bölümün çevresine tel örgü çekti.

 

Araziye giden yola toprak döktürerek ulaşıma kapatanKaraman, kamulaştırma bedelinin ödenmemesi halinde araziyi duvarla çevireceğinibelirtti.

 


Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, IspartaBelediyesinin 1999 yılında mezarlık olarak kullanılmak üzere arazisinikamulaştırdığını söyledi.

 

Kamulaştırma kararının ardından Isparta 2. Asliye HukukMahkemesi'nin arazisine 1 milyon 28 bin lira bedel biçtiğini ifade edenKaraman, buna karşın belediyenin bugüne kadar kamulaştırma bedelini ödemediğiniöne sürdü.

 

Bunun üzerine 2 kez asliye hukuk mahkemesine başvuraraködemenin yapılmasını istediğini dile getiren Karaman, mahkemenin ödeme emrinerağmen belediyenin ödeme yapmadığını savundu.

 

Gelişmeler nedeniyle mezarlıkta kendine ait bölümü telleçevirdiğini belirten Karaman, defini engellemek için iş makinesiyle alanıkazdırdığını ve yolu toprakla kapattığını anlattı.

 

Ödeme yapılmaması halinde mezarlığın kaldırılması içinmahkemeye başvuracağına dikkati çeken Karaman, "Bu vebal belediyebaşkanınındır. Ben kalben rahatım. Burada 40 mezar var. Benim mülkümüparselleyip satıyor. Mahkemeye veriyorum, paramı vermiyorlar. Eğer vermeyeceksebelediye mezarlığı kaldırsın" dedi.

 

Isparta Belediyesi yetkilileri ise kamulaştırma bedelininyüksek olması nedeniyle işlemden vazgeçmeyi düşündüklerini, arazi sahibinimağdur etmemek için de arazinin kullanılan bölümün kamulaştırma bedelininödenip geri kalan kısma imar izni verileceğini bildirdi.


MEZARLAR KALDIRILIYOR HABERİ İÇİN TIKLAYIN  


DİĞER HABERLER