REKTÖR AÇIKLADI SDÜ'DE HEDEF 100 BİN

REKTÖR AÇIKLADI SDÜ'DE HEDEF 100 BİN

01 Ağustos 2017 Salı 18:32

 

Isparta Gazeteciler Derneği Başkanı Şevket Karahan ve gazeteciler Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü İlker Çarıkçı'yı ziyaret etti.

 

Ziyarette Rektör Çarıkçı, "Türkiye'de Üniversitelere kontenjan verilen üniversiteler sıralamasında biz birinci sıradayız. Selçuk Üniversitesi hemen bizim arkamızda. Geçen yılki doluluk oranlarının çok fazla değişeceğini zannetmiyorum. Bu yıl yaklaşık 7 bin kişi daha gelecek gibi gözüküyor. Bir kontenjan sorunu yaşamayacağız. Üniversiteye yeni kayıtlı öğrencilerimizin en büyük problemi yurt konusuydu, barınma konusuydu. İlk gelen öğrenci tabi hemen acilen anne babaları yurt bulma ihtiyacı hissediyorlar. Busene yurt sorunumuz inşallah çok büyük oranda çözülecek.

 

Kredi Yurtlar Kurumu'nun ve diğer kuruluşların yaptığı yerlerle üniversitenin tercih edilebilir daha sonrasında ise memnuniyet endeksi listelerinde yükselecek. İnşallah bir aksilik olmazsa önümüzdeki 2-3 yıl içinde üniversitemiz daha memnun olunan bir üniversite haline gelecek. Bu seneki öğrenci sayımız 93 bin ve gelecek ileriki yıl ise 100 bin öğrenciye ulaşacağımızı düşünüyorum" dedi.

DİĞER HABERLER