SALGINDAN ÇOK FAZLA ETKİLENDİK

Salgından çok fazla etkilendik

23 Temmuz 2021 Cuma 16:24

Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, salgından en fazla etkilenen sektörlerin başında geldi. Ancak zarar etseler de hizmetlerine devam ettiler. 13 üyesinin otobüs hattını sattığını belirten Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, “salgın aynı zaman bir doğal afet. Devletimiz bunun hasar tespitini yapmalı ve buna göre esnafa destek vermeli” dedi.

Kanal 32 ekranlarında yayınlanan, Gazeteci İsmail Altunbaş’ın sunduğu Bire Bir programına Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner konuk oldu.

Kooperatif Başkanı Daşdöner’in gündeminde ise salgın döneminde yaşadıkları zor günler vardı.

Salgın nedeniyle toplu taşımada alınan kısıtlama kararlarına rağmen hizmetlerine devam ettiklerini söyleyen Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, “bu sürece dayanamayın birikimlerini ortaya koyanlar oldu. 13 üyemiz ise hattını sattı” diye konuştu.

* “Esnaf dostu bir belediye başkanına sahibiz”

Isparta’da esnaf dostu bir belediye başkanına sahip olduklarını söyleyen Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Daşdöner, Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığındaki belediyenin kendilerine bu zor dönemde akaryakıt desteği sağladığını söyledi.

** “Hasar tespiti yapılmalı”

Salgın döneminde akaryakıta yüzde 23, madeni yağa yüzde 75 zam geldiğini vurgulayan Daşdöner, “pandemi aslında bir doğal afet. Bu nedenle devletimiz esnafımız üzerinde bir hasar tespit çalışması yapmalı” diyerek bu konuda kendilerine destek veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’a teşekkür etti.

DİĞER HABERLER