SALİM GÜNTAÇ'A CEVAP VE SORULAR

SALİM GÜNTAÇ'A CEVAP VE SORULAR

02 Eylül 2016 Cuma 17:53

Facebook üzerinden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a bazı sorular yönelten AK Parti Belediye Meclis üyesi Salim Nuri Güntaç’a Başkan Günaydın’ın Basın Danışmanı Enver Taha Aydın cevap verdi.


15 Temmuz’daki hain darbe girişiminden sonra, ülke genelinde; özellikle Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin yapıcı ve devletçi tavırları sayesinde oluşan olumlu siyasi atmosferi, kendileri kaostan, kavgadan ve sağa sola çamur atmaktan beslendiği için sabote etmeye çalışanlar var.

            Bunlardan bir tanesi de AKP’nin Belediye Meclis Üyesi Salim Nuri Güntaç. Salim beyin bugüne kadar Isparta için hiçbir faydalı önerisini duymadım. Halkımızın;insanlık için, Isparta için fikir üretsin, faydalı olsun diye belediye meclis üyesi seçtiği Salim bey bütün mesaisini Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’a iftira atmakla dolduruyor.

            Sayın Günaydın’ın bu memlekette isminin reyting yaptığını bilen, başkan beye çatarsa kendisinin de prim yapacağını zanneden bu zat; bugüne kadar bu şekilde siyaset yapan arkadaşlarının siyasi olarak şu anda nasıl yok olup gittiklerine bir baksa bu yanlışından dönebilir.

            Salim Nuri Güntaç sosyal medyadaki hesabından, Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’a bazı sorular sormuş. Soruların cevabına geçmeden önce şunu belirtmeliyim ki; soruların tamamı da iftira, yalan ve yanlış.

            Salim Güntaç; “Paralel yapıyla ilişkisi tartışmasız olan sahiplerinin kimi içeriye alınmış, kimi yurtdışına kaçmış olan Kadıahmetoğulları şirketine neden yaptırım uygulanmıyor?”, “Neden hala daha icra takibatına gidilmiyor?”, “Şayet gidildi ise neden dava numarası ve hangi mahkemede sürecin devam ettiği basına açıklanmıyor?” diye sorular sormuş.

    Salim Nuri Güntaç AKP’nin belediye meclis üyesi. Kendisi istese bu soruları direk belediyeye sorarak cevap alabilir. Ancak Salim Güntaç’ın derdi cevap almak değil de; dikkat çekmek, reklam yapmak olduğu için Facebook’tan yazı yazıp bu yazdıklarını da tanıdığı gazetecilere haber yaptırma yolunu tercih ediyor.

    Madem Salim Nuri Güntaç zahmet edip direk belediyeye değil de sosyal medyadan sormayı tercih etmiş, bende onun adına belediye avukatlarından aldığım resmi bilgileri kendisiyle paylaşayım;

    BİR: Kadıahmetoğulları’nı Isparta’ya getiren, ona ihale veren, bu insanları Isparta’nın başına musallat eden sizin partinizden belediye başkanlığı yapan Hasan Balaman’dır. Bu firma ile ilgili, ilki 2010 yılında (Başkan Günaydın seçildikten 1 sene sonra) sonuncusu da 2015 yılının 12.’nci ayında olmak üzere 8 farklı dava açılmış.

    İKİ: AKP’li belediye başkanının Isparta’nın başına bela ettiği Kadıahmetoğulları firmasına Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın belediye başkanlığı süresince, 3 farklı icra işlemi yapılmış.

    ÜÇ: Salim Güntaç dava numarası ve hangi mahkeme olduğunu sormuş;

    1- Isparta 2.İcra Müdürlüğü – 2014/3447

    2- Isparta 3.İcra Müdürlüğü – 2015/2552

    3- 2. AsliyeHukuk Mahkemesi 2015/559 E.

Salim Güntaç eğer isterse kendisine Kadıahmetoğulları ileilgili bugüne kadar yapılan hukuki işlemlerle ilgili 3 sayfalık raporu daverebilirim.

** BENİM DE SORULARIM VAR

    Salim Güntaç’ın sorduğu soruların ‘resmi’ cevapları bunlar. Benimde Salim Güntaç’a bazı sorularım olacak.

    BİR: AKP’li bir belediye başkanının Isparta’nın başına bela ettiği bu FETÖ’cü olduğu iddia edilen Kadıahmetoğulları ile ilgili yapılan hukuki işlemleri, bu firmanın kayırılmadığını resmi belgelerle ispat ettim; şimdi Sayın Günaydın’dan özür dileyecek misiniz?

    İKİ: Bir zamanlar Amerika’ya gidip Fetullah Gülen’le görüşmek istediniz mi? Görüşme talebiniz reddedilince, şu anda FETÖ operasyonundan tutuklu bir kişiyi araya sokarak Fetullah Gülen’le görüştünüz mü?

    ÜÇ: Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ı 17-25 Aralık sürecinden sonra yurt temel atma törenlerine katılmakla suçluyorsunuz;

    ** Senin de mensubu olduğun AKP hükümetinin, paralel yapınınsendikası Aktif-Sen’e 14 Temmuz’da (darbeden bir gün önce) sendika parasıyatırdığı ortaya çıktı,

    ** Gazete haberlerinden de görebileceğiniz gibi, FETÖ’nün başı Fetullah Gülen’in emekli maaşı 15 Haziran 2016’ya kadar ödenmiş. Yani17-25 Aralık’tan sonra kesilmemiş,

    ** Gazeteci Fehmi Koru son kitabında, 17-25 Aralık’tan sonra bizzat Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Pensilvanya’ya Fetullah Gülen’le görüşmesi için gönderildiğini söylüyor.

    Peki Salim Güntaç bey; yurt temeli attı diye Sayın Günaydın’ı eleştiriyorsun da, 17-25 Aralık’tan sonra yukarıda saydıklarımı yapan AKP’yi neden eleştirmiyorsun? Bu zamana kadar bu bilgiler sende yoktuysa eğer şimdi öğrendin; 17-25 Aralık’tan sonra bunları yapan AKP’den istifa etmeyi düşünüyor musun?

   DÖRT: Salim bey sizin, Fetullah Gülen televizyona çıktığında oturup ailenizle amcanız Nuri Güntaç ile izleyip, onun kitaplarını okuduğunuz iddia ediliyor. Bu doğru mu?

   BEŞ:Kendi korkularınızı Sayın Başkana çamur atarak mı bastırmaya çalışıyorsunuz?

    Salim bey ben sizin sorularınıza cevap verdim. Sizden de benim sorularıma cevap vermenizi rica ediyorum.

    Salim Güntaç bey siz belediye meclis üyesisiniz. Belediyeden istediğiniz bilgiyi istediğiniz zaman alabilirsiniz. Bu şekilde şov yapmaya çalıştığınızı, Sayın Günaydın sanki FETÖ’cüymüş gibi bir algı oluşturma gayreti içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Ancak bu çamur Sayın Günaydın’a yapışmaz, bu oyun tutmaz.

** MİLLİ MUTABAKATI BOZMAYIN

İl Başkanı Sayın Osman Zabun, Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç belediye başkanımıza 15 Temmuz operasyonu ile ilgili teşekkür ederken, Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık Isparta ziyaretinde programında olmamasına rağmen özellikle Sayın Başkanı makamında ziyaret ederken bu konuşmanız tamamen boş, yersiz ve kastidir. Oluşan milli mutabakat havasını bozma gayretidir. Bu hava bozulursa ne AKP’ye yarar ne de MHP’ye. Bu sadece FETÖ’ye yarar. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günler de birliği bozmak isteyen de baş FETÖ’cüdür.

DİĞER HABERLER